Vlerick Business School opent nieuwe campus in Brussel

Zij die aan een opleiding in bedrijfsbeheer denken kunnen voortaan ook terecht aan de nieuwe campus van de Vlerick Business School in Brussel. Hiermee wil de instelling haar aanbod uitbouwen en versterken. Het gebouw is een creatie van Van Eetvelde Architects en het bouwbedrijf Amart.
Zij die aan een opleiding in bedrijfsbeheer denken kunnen voortaan ook terecht aan de nieuwe campus van de Vlerick Business School in Brussel. Hiermee wil de instelling haar aanbod uitbouwen en versterken in het 'hart van Europa'. Het gebouw is een creatie van Van Eetvelde Architects en het bouwbedrijf Amart.


Vlerick Business School

De Vlerick Business School is sinds haar oprichting in 1953 uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende management scholen van Europa (14de plaats in ranglijst Europese Business-scholen volgens Financial Times). De school blijft groeien, zo blijkt uit de investering van 5,7 miljoen euro in een nieuwe campus.De nieuwe campus bevindt zich in het prestigieuze Manhattan Center in het hart van Brussel.Grote aula en nieuw circulatieparcours

Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd door Van Eetvelde Architects en het bouwbedrijf Amart. De architect diende de merkwaarden van de school, open, energetisch, pragmatisch en vol energie, te vertalen naar architectuur. Dankzij een renovatie van een leegstaand kantoorgebouw met enkele doortastende ingrepen zoals een grote aula en nieuw groot circulatieparcours, werd deze vraag ingelost. De school bevindt zich op twee verdiepingen van het Manhattan Center in het hart van Brussel op een steenworp van het station Brussel-Noord.

Ook LCC was betrokken bij het project en plaatste er plafonds van het type XL 600U en BLH 30-20.De doortastende renovatie van Nicolas Van Eetvelde en Amart behelst onder meer een grote aula en een nieuw groot circulatieparcours.


De nieuwe campus


Dankzij de investering komt er 4800 m² vrij voor onderwijs en onderzoek. Zo zal er onder meer de nieuwe opleiding ‘executive MBA’ gegeven worden, deze zal als postuniversitaire opleiding in avondschool worden aangeboden en zich richten tot de lokale en expatgemeenschap.

De nieuwe locatie in Brussel is de uitgelezen plek voor opleidingen die zich toespitsen op het Europese beleid en bedrijfsleven. Managers van business-scholen van over de hele wereld kunnen hier voortaan terecht. Voorts wordt de campus aangewend voor de 16 management-opleidingen die de school traditioneel aanbiedt, en voor de vele op maat gemaakte opleidingen voor bedrijven en de EMEA-hoofdzetels die in Brussel gevestigd zijn. De onderzoeksvleugel van de campus zal ook ruimte bieden aan onderzoeksinitiatieven op het gebied van ‘Financial Services’, ‘Retailing’, ‘Energy’, en ‘Life Sciences & Healthcare’.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners

GAimage