Vloeren created by Mac Stopa: unieke visuele samenwerking

© Forbo Flooring
© Forbo Flooring
© Forbo Flooring

Deze Created by-collectie is geïnspireerd op Mac Stopa's ervaringen, observaties en fascinaties op verschillende gebieden van design. In samenwerking met Forbo Flooring werden zijn ideeën gevisualiseerd met behulp van high definition printtechnieken.

Mac Stopa is architect, binnenhuisarchitect en ontwerper van transmissievormen. Voor deze Created by collectie zocht hij inspiratie in zijn ervaringen, waarnemingen en belangstelling in verschillende disciplines van design. Samen met Forbo Flooring bracht hij zijn ideeën tot leven dankzij druktechnieken in hoge resolutie.

Het resultaat is de collectie Flotex textiele vloeren en Eternal vinylvloeren met bloemmotieven, gevlochten structuren, trapeziums en zeshoeken. Elke vloer verleent zijn eigen, unieke karakter aan de beeldtaal van Mac Stopa.

 

aparte uitstraling

Mac Stopa licht toe: “Als architect, interieurontwerper en designer van transmissievormen liet ik me voor deze collectie inspireren door mijn ervaringen, waarnemingen en fascinaties rond diverse domeinen binnen de designwereld. Deze ideeën zijn gevisualiseerd in de samenwerking met Forbo Flooring door middel van digitaaldruk met hoge resolutie, en dat op een ondergrond van zowel textiel als vinyl. Door de unieke eigenschappen van elke ondergrond krijgen mijn beelden een heel aparte uitstraling."

"Ik heb bij de collectie gespeeld met het idee van architecturale modulaire vormen, en getracht de ruimte om ons heen architectonisch in te delen. Daarvoor heb ik repetitieve geometrische vormen, zoals zeshoeken, trapeziums en gevlochten structuren gebruikt, die de basis van de collectie vormen. Mijn ervaring in interieurdesign heeft me ertoe aangezet deze structuren te combineren met de texturen van klassieke interieurmaterialen, zoals hout, stoffen, metaal en leer."

 

Geometrische vormen en nieuwe technologieën

“Als ontwerper van industriële vormen ben ik gefascineerd door organische structuren, maar ook door nieuwe 3D-druktechnieken. Door deze elementen te combineren met de geometrische vormen, krijgen mijn ontwerpen een zachte, driedimensionale toets", vervolgt Mac Stopa.

"De collectie is doorweven met een terugkerend thema dat het kleurenspel van aangrenzende modulaire vormen tot leven brengt. In de natuur zien we dit in de breking en opname van de lichtweerspiegeling. Ik heb me hierdoor laten leiden in mijn ontwerp. Elk motief krijgt een dimensie en subtiel accent dat speelt met de traditionele, vertrouwde modulaire patronen. Dat schept een boeiend samenspel tussen klassieke vormen en onze hedendaagse technologie.”

 

vier dessins

Onder de 4 dessins in de Mac Stopa collectie:

Flower

Geometrisch, maar ogenschijnlijk organisch. Bij Flower worden elementen gecombineerd die zowel uitdagend als geruststellend zijn op een spraakmakende manier. Een ontwerp dat tot nadenken stemt, en de grens tussen natuur en design doet vervagen.

Eternal by Mac Stopa_knit

Trapezoid

Bij Trapezoid vloeien mechanische en repetitieve trapeziums en herkenbare materiaaloppervlakken in elkaar over. Telkens weer ontstaat er in de dessins een spel tussen dimensies en vormperceptie.

Flotex & Eternal by Mac Stopa_metal plate_metal weave

Wicker

Wicker is gebaseerd op de traditionele structuur van een geweven motief, maar overstijgt het gewone. Verschillende texturen die vertrouwd aanvoelen, krijgen in deze nevenschikking een intrigerend en opmerkelijk karakter.

Eternal & Flotex by Mac Stopa_jeans grey XS_jeans blue

Hexagon

Een schijnbaar bizarre synergie van klassieke vormen met een verrassend element. Hexagon is zowel merkwaardig als opmerkelijk fascinerend op een uiterst inspirerende manier.

Flotex by Mac Stopa_blue anemone_Flotex Naturals_shaded oak

Deel dit artikel:
Onze partners