Voorbeeldgebouw campus Theodoor met duurzame emco schoonloopzones

Bij kindercampus Theodoor te Jette heeft emco voor de vier entrees de schoonloopzones Linea geleverd. De aankoper en werfleider van bouwonderneming Houben werden door emco overtuigd om de voorgeschreven entreemat te vervangen door de duurzame emco schoonloopzone Linea.

Deze keuze paste beter binnen de ambitie om een voorbeeldgebouw te realiseren op het gebied van duurzaamheid. De kwaliteit Linea is een duurzame keuze aangezien deze vervaardigd is van Econyl® gerecycleerde garens. Bovendien past de kleur bruin harmonieus in het door de architect gekozen kleurenpallet.

Het materialenpakket is door Cuypers & Q architecten gekozen in functie van duurzaamheid en akoestiek. Alles is afgestemd op een integrale beleving van duurzame en onderhoudsarme materialen. In een aangenaam warm kleurenpallet dat de campus een onderscheidend gezicht geeft.

Voorbeeldgebouw: duurzaamheid

Voor het energie-advies en de speciale technieken was Cenergie verantwoordelijk. De opdracht was om voorbeeldgebouw te creëren op het vlak van duurzaam bouwen, met hoge ambities op Belgisch en internationaal niveau. Om alle aspecten van duurzaamheid mee te nemen in het concept volgde het ontwerpteam een ontwerpmethodiek gebaseerd op duurzaamheidsmeters zoals BREEAM, LEED en GRO. De duurzaamheid van een gebouw gaat immers veel verder dan enkel het energetische aspect. De gebruikte bouwmaterialen zijn streekeigen, recupereerbaar of gerecycleerd, voorzien van ecolabels en liggen binnen NIBE klasse 4 of hoger.

Emco is een fabrikant die meedenkt en bijzondere oplossingen aandraagt. Geen standaard, maar design en maatwerk. Met een kwaliteit die aansluit bij de strategie om een duurzaam gebouw te realiseren.

Bron: emco
Deel dit artikel:
Onze partners