Wanneer akoestiek en design hand in hand gaan

Make every room a living room” is een populaire quote in interieurdesign. Atmosfeer creëren is misschien wel het allerbelangrijkste bij een interieurontwerp. En, akoestiek is daar een essentieel element in! Wanneer je dacht dat akoestische elementen niet naadloos samen kunnen gaan, heb je het mis: met de juiste elementen voorzie je eender welke ruimte van een perfect akoestisch klimaat én een uitgesproken design. 

Of je nu een binnenruimte van een kantoor of een inkomhal van een publieke ruimte ontwerpt: de sfeer is onlosmakelijk verbonden met de akoestiek. Nog te vaak merken we dat er pas aan de akoestiek gedacht wordt wanneer er problemen optreden, zoals:

 • minder productiviteit door de slechte geluidskwaliteit; 
 • stress;
 • gebrek aan privacy;
 • een slecht binnenklimaat

Wanneer er proactief met het akoestisch klimaat wordt rekening gehouden, is het klimaat in een bepaalde ruimte vanaf dag één optimaal. Een harmonieus geheel van atmosfeer, akoestiek en design. Dat levert dan weer voordelen op, zoals een gezond en werkbaar binnenklimaat, hogere productiviteit, verlaging van stress en optimaal en flexibel ruimtegebruik.

Maar welke akoestische elementen zijn dan ideaal? Het DOX Acoustics-gamma aan akoestische oplossingen is uitgebreid en verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designopties.

De sfeer van een kantoor of publieke ruimte hangt natuurlijk ook af van het uitzicht: het zou zonde zijn om akoestische oplossingen te gebruiken die wel voor een gezond geluidsklimaat zorgen, maar esthetisch gezien niet zo geslaagd zijn. Daarom werkte DOX Acoustics samen met designexperts om een harmonieus geheel te creëren. Ontdek de opties: 

 

Akoestiek + Kunst 

Akoestische panelen kunnen perfect voorzien worden van een kunstige print. DOX Acoustics voorziet in gepersonaliseerde oplossingen die in elk interieur kunnen worden toegepast. 

Lees hier meer over D-ART.

 

Akoestische panelen met kleur en kwaliteit

DOX Acoustics voorziet akoestische panelen van een opvallende - of subtiele - kleur als perfecte aanvulling op eender welk binnenklimaat. Kies uit 30 kleuren! DOX Acoustics zorgt voor de afwerking en een hoogwaardige uitstraling. 

Lees meer over de STEREO-collectie.

Lees meer over de STRATO-collectie.

Naadloos integreerbare wand- of plafondbekleding die niet opvalt of net het interieur accentueert? Bekijk dan de VIBRASTO-collectie.

 

Voeg een extra dimensie toe aan elke ruimte 

Akoestische panelen hoeven niet naadloos ingewerkt te zijn. Deze oplossingen creëren al een sfeer op zichzelf. Gedurfde ontwerpen en originele vormen met maximaal akoestisch effect. 

 • De ABSO-plafondtegels zijn speciaal ontworpen voor gelijmde montage op standaard plafondsystemen met T-profielen en verkrijgbaar in kleuren naar keuze. 
 • De ABSO-kussens zorgen écht voor dat extra stukje sfeer. Minimaal kader, maximaal effect. 
 • Op zoek naar een stijlvol plafondeiland zonder kader maar met een grote impact? Dan is Float Polar een geschikte oplossing.
 • De Flap-collectie bestaat uit hoogstaande, modulaire designsystemen die in elk interieur passen. Deze collectie is zelfs verkrijgbaar met een ledmodule!
 • Echt origineel is de Soundwave-collectie. Driedimensionale tegels, 100% gerecycleerd. Zo gestyled dat niemand zou vermoeden dat het hier om een akoestische tegel gaat. 
 • Duurzaamheid, design en performance in één paneel? De Mitesco-collectie is volledig ontworpen door Italiaans designer Michele De Lucchi

 

Speel met vorm

Op zoek naar gewaagde vormen die het perfecte sluitstuk vormen van een interieur? Daar zijn deze akoestische oplossingen uitermate geschikt voor:

 • Echt de speelsheid uitspelen? Dan zijn de designelementen in kubus- en kegelvorm een oplossing. 
 • De Snowsound-FIBER staat voor ecologische akoestische doeken met oneindig veel stijl. 
 • Voor wie op zoek is naar echte creatieve vrijheid is er Surfaces, ontworpen door interieurarchitecten Julien Renault en Alain Berteau.
 • Op zoek naar Zweeds design van topkwaliteit en op-en-top decoratief? Dan raadt DOX Acoustics Wannabetree aan. 

 

Akoestiek en architecturale verlichting

Ook akoestiek, design en verlichting kunnen hand in hand gaan. Daarvoor werkt DOX Acoustics samen met erkende topdesigners. Als ontwerper krijg je de creatieve vrijheid die je nodig hebt en lever je originele designs af die je klant op het lijf geschreven zijn.

 

Losstaande accenten

Deze akoestische elementen zijn een beleving op zich. Ze staan los, zijn verplaatsbaar en zorgen overal voor extra cachet.

 • Ontdek de DOX Acoustics-totems, verkrijgbaar in een heel gamma aan kleuren. 
 • Je kan ook kiezen voor de loungesystemen: functioneel, modulair en een echte eyecatcher. 
 • Akoestische vergadercellen zijn ook volledig modulair, plug-and-play en in te richten op maat van elk interieur. 

 

Design + duurzaamheid + circulariteit 

Veel van bovenstaande oplossingen zijn duurzaam en/of vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. DOX Acoustics werkt daarvoor samen met visionaire denkers die mee gewaagde akoestische oplossingen ontwerpen die esthetisch, duurzaam én performant zijn.

Deel dit artikel:

Contacteer Merford

Onze partners