Watersnijmachine van ME Construct snijdt ieder materiaal

ME Construct, specialist in het bekleden van gevels en daken van industrie- en kantoorgebouwen, toont wat het kan in de constructie van een nieuwe bedrijfshal. Ook de aankoop en het commercieel uitbaten van de onlangs aangekochte watersnijmachine wil ME Construct in de kijker zetten.
ME Construct, specialist in het bekleden van gevels en daken van industrie- en kantoorgebouwen, toont wat het kan in de constructie van een nieuwe bedrijfshal. Ook de aankoop en het commercieel uitbaten van de onlangs aangekochte watersnijmachine wil ME Construct in de kijker zetten.
Fashion for metals

ME Construct ontwikkelde met de watersnijmachine een nieuwe activiteit die gericht is op diverse industriële sectoren: met de watersnijmachine, die een druk van 6200 bar ontwikkelt, kan men uit ieder materiaal, van metaal over glas tot steen en graniet, allerlei figuren en vormen snijden.

    


Dirk Trippaers (CEO): "We moesten voor onze eigen activiteiten een nieuwe snijmachine kopen. Dat is een serieuze investering. Vermits we echter capaciteit zouden over hebben, zochten we naar iets dat we zouden kunnen commercialiseren naar derde partijen toe, om op die manier de kostprijs te drukken. Omdat watersnijmachines zeldzaam zijn in de Benelux, kozen we voor dit type snijmachine."

Met de watersnijmachine mikt ME Construct op kleine en grote bedrijven in zeer diverse sectoren.

Dirk Trippaers: "Je kan er ontelbaar veel dingen mee doen. Platen snijden is een basisactiviteit. Maar je kan er ook 3D-profielen mee uitsnijden die van onder bijvoorbeeld dikker of dunner uitvallen dan boven. Je kan zeer fijn snijwerk verrichten op alle mogelijke materialen. Zo kan je bijvoorbeeld het logo van een bedrijf uitsnijden en in een andere kleur steen in de vloer van je bedrijfsinkomhal plaatsen. Maar je kan er ook perfect een speciale stoelleuning, een houten of metalen beeldhouwwerk mee maken of een logo uitsnijden in metaal of steen. Wij mikken zowel op de interieurbouw als op architecten, communicatie- en reclamebureaus om logo’s uit te snijden, metaalverwerkende bedrijven, schrijnwerkerijen enzovoort."


    


De watersnijmachine levert 6200 bar aan waterdruk. Ze kan platen bewerken van 6 x 2 meter of twee platen van 3 x 2 meter. De machine werkt in 3D en kan o.m. volgende materialen verwerken: (voorgelakt) staal, aluminium, alucobond, inox, kunststoffen, hout, glas, steen, vezelcement, graniet, strekmetaal, keramische tegels,…
De eigen productiehal : het visitekaartje van ME Construct

De watersnijmachine staat in de nieuwe hal die ME Construct zelf zette. Een derde van de hal dient als uitbreiding van de staal- en constructiewerken, die steeds verder uitbreiden, een ander derde wordt gebruikt voor de montage van lamellen, containers, cassettes en akoestische panelen. Het middelste gedeelte wordt ingenomen door de watersnijmachine.

Dirk Trippaers: "Deze hal dient tevens als een visitekaartje van wat tot de mogelijkheden behoort. Ze is gemaakt uit staal en aluminium en dus volledig recycleerbaar. Ze is ook energiezuinig door enerzijds het gebruik van sterk isolerende materialen en anderzijds het energiedak waarop 780 zonnepanelen zorgen voor de nodige elektriciteit. Door de speciale manier van aanbrengen en bevestigen wordt het dak nergens doorboord. Bovendien werkt ons verluchtings- en verwarmingssysteem met warmterecuperatie zodat er geen energie verloren gaat. Ons gebouw voldoet aan de strengste EPB-eisen."Deel dit artikel:
Onze partners