‘Welkom in de Vlastuin’ wint prijsvraag Ascubel-site in Kuurne

Het ontwerp ‘Welkom in de Vlastuin!’ van 2DVW Architecten bvba wint de prijsvraag voor de ontwikkeling van de Ascubel-site in het centrum van Kuurne. Het plan van architecten Johan De Wachter en Rik De Vooght creëert een stadstuin en 34 woningen met parkeergarage. 

De gemeente Kuurne heeft aandacht voor de inrichting van de publieke ruimte. In en rondom het centrum zijn er groene rumiten zoals het Vlaspark. In de stedenbouwkundige studie Vlaspark Kuurne – Centrumcluster samen met de projectdefinitie van de SHM ‘Eigen gift – Eigen hulp’ staan duidelijke ambities omtrent de publieke ruimte, de woningen en een parkeeroplossing.

 

Open Binnengebied

Het ontwerp van 2DVW Architecten opent het binnengebied zodat het op een natuurlijke wijze in het huidige stelsel van publieke ruimtes opgenomen kan worden. Er ontstaat een logische route door het centrum van Kuurne.

 

34 extra woningen

De bouw van 34 woningen in dit binnengebied zorgt voor een kwaliteitsimpuls en betrekt het gebied bij de dagelijkse beleving van het centrum van Kuurne. De nieuwe gebouwen definiëren de publieke ruimte die leidt van de kerk tot aan de entree van de school aan de Generaal Eisenhowerstraat. 

Bron: 2DVW

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage