Win het inspirerende 'Nieuwe Werken & Woorden' van Stéphane Beel

Vorig jaar won‘Nieuwe Werken en Woorden’ van architect Stéphane Beel de titel van meest inspirerende architectuurboek van 2012. Architectura geeft ter gelegenheid van de boekenbeurs een exemplaar weg van de uitgave. De opdracht is niet eenvoudig: benoem de vijf internationaal geroemde architecten die in onderstaande mash-up à la Frankenstein een nieuwe gedaante aannemen.
Vorig jaar won ‘Nieuwe Werken en Woorden’ van architect Stéphane Beel (Lannoo) de titel van meest inspirerende architectuurboek van 2012. Architectura geeft ter gelegenheid van de boekenbeurs een exemplaar weg van de uitgave. De opdracht is niet eenvoudig: benoem de vijf internationaal geroemde architecten die in onderstaande mash-up à la Frankenstein een nieuwe gedaante aannemen."Wie ben ik?"

Benoem de vijf architecten en stuur je antwoord met titel 'Mash-up wedstrijd Beel' naar jan@architectura.be voor donderdag 7 november, 12u. Let op! Omdat we vermoeden dat er links en rechts onder jullie toch een heel aantal zijn die de rimpels, kraaienpoten en levervlekken van hun architecturale idolen beter kennen dan die van zichzelf, voegen we nog een schiftingsvraag toe. Hoeveel correcte antwoorden belanden er in onze mailbox vóór donderdag 7 november om 12u?


De jury was bij de uitreiking van het beste Architectuur- en Bouwboek op de boekenbeurs van vorig jaar lovend over het boek van Stéphane Beel. We geven nog even de mooiste commentaren mee voor diegenen die dachten dat meespelen tijdverlies is.


Vakjury


Chris Meplon - journaliste en recensente

"Dit is een uitermate verzorgde monografie, visueel “intens ordelijk”, helder, luchtig , rustgevend en met krachtig sprekende fotografie. Er is royaal met witte paginaruimte omgesprongen en dat mist z’n esthetisch effect niet." 


Marc Dubois - architectuurcriticus en –docent

"Reeds vanaf zijn eerste projecten weet Beel een diversiteit aan randvoorwaarden zo te analyseren en aan te wenden tot het eindresultaat tevoorschijn komt met een bijna logische evidentie. Een niet te ontlopen helderheid resulteert echter niet in saaie architectuur omdat hij het verwachte ontwricht. Hij is steeds op zoek om de grote complexiteit te reduceren tot de essentie, een proces om juist datgene over te houden wat cruciaal is in het beleven van architectuur."

Stijn Bollaert - fotograaf

"Nieuwe Werken & Woorden van Stéphane Beel Architecten is een klassiek architectuurboek: geen gebrek aan plannen en tekeningen, degelijke foto’s en tekst bij de projecten en veel ademruimte. Een gewichtig boek dat met een groot gebaar op een tafel opengelegd wil worden."

Stefan Devoldere - architectuurcriticus en adjunct Vlaams Bouwmeester

"Het is een wat schizofreen en weerbarstig boek – tegelijkertijd schetsblok, overmaatse scheurkalender en mooi afgewerkt koffietafelboek – dat met ironisch plezier de a priori’s van de architectuurpublicatie bespeelt."


Architectenjury

Kendy Smits - Interieurontwerpster

"New Works & Words tracht niet exhaustief te zijn, het wil geen volledig overzicht geven van het oeuvre van Beel en is net daardoor zeer doeltreffend."

Karen Geudens - architect

"Dit is voor mij een zeer goed architectuurboek, waar het nog om architectuur op zich gaat. Het enige minpuntje is dat er geen of weinig details in het boek zijn opgenomen. Als architect ben je vaak wel nieuwsgierig naar de details van een project."

Philippe Vandermeulen - Anphi interieurburo 
"Dit is hoe een architectuurboek hoort te zijn: stevige kaft, rustige tekening als cover, schitterende beelden en gedrukt op een stevig papier… Leg alle boeken op een rij en dit is ongetwijfeld het eerste boek dat je wil inkijken."

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage