WTCB lanceert nieuwe landingspagina specifiek voor bouwdetails voor renovatie

Tegen 2050 moet ons gebouwenbestand volledig gerenoveerd zijn. De uitdaging bestaat erin de energieprestaties van de gebouwen aanzienlijk te verbeteren door renovaties. Het WTCB stelt daarom typische details van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden ter beschikking van de sector. Het doet dit d.m.v. een landingspagina op de website die specifiek gewijd is aan deze renovatiedetails en regelmatig een update zal krijgen.

Op de landingspagina kan je de renovatiedetails ontdekken, en een laagdrempelige videoreeks rond binnenisolatie. Het WTCB organiseert ook twee opleidingen in het Nederlands en Frans, met name een webinar op 9/11 en een workshop op 16/11. 
 

Renovatiedetails: bouwknooppunten, speciaal ontworpen voor renovatieprojecten

Het WTCB ontwikkelt typische bouwdetails van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden. Alle muren zullen worden aangepakt, te beginnen met de gevels, vloeren en daken. De eerste reeks details, gewijd aan interne isolatie, is nu al terug te vinden op de WTCB-website

 

 Webinar 9/11: aandachtspunten voor bouwdetails bij renovaties 

Elk renovatieproject is anders. Het is dus belangrijk dat je de referentiedetails kan toepassen. Tijdens dit webinar overloopt het WTCB de verschillende aandachtspunten voor de uitvoering van bouwdetails, zodat je over een fundamentele checklist beschikt voor de goede uitvoering van de details.
Schrijf je gratis in via deze link

 

Workshop 16/11: bouwdetails bij renovaties – Limelette 

Deze praktische workshop vormt de ideale gelegenheid om ervaringen te benutten en uit te wisselen, te werken op concrete renovatiedetails en de belangrijke aspecten uit het webinar 'Bouwdetails bij renovaties - aandachtspunten' in de praktijk om te zetten.
Schrijf je snel in via deze link want het aantal plaatsen is beperkt. 

 

5 video's om je kennis over binnenisolatie te verbeteren

Dit type isolatie vereist meer zorg dan andere technieken, maar is in sommige gevallen de enige mogelijkheid om het isolatieniveau van bestaande muren te verbeteren, vooral in stedelijke gebieden. Deze video’s helpen je op weg om een binnenisolatieproject correct uit te voeren.

Bron: WTCB - CSTC - BBRI
Deel dit artikel:
Onze partners