Xella lanceert bouwoplossingen op maat van de renovatiemarkt op Batibouw

Renovatie zit in de lift. Daarom lanceert Xella op Batibouw een reeks eenvoudige, budgetvriendelijke en energiezuinige bouwoplossingen voor renovaties. De Xella renovatie oplossingen met YTONG cellenbeton, MULTIPOR-isolatieplaten, SILKA kalkzandsteen en Fermacell gipsplaten verbeteren het energiepeil, het comfort en de veiligheid van een bestaande woning op een haalbare en betaalbare manier.
Renovatie zit in de lift. Daarom lanceert Xella op Batibouw een reeks eenvoudige, budgetvriendelijke en energiezuinige bouwoplossingen voor renovaties. De Xella renovatie oplossingen met YTONG cellenbeton, MULTIPOR-isolatieplaten, SILKA kalkzandsteen en Fermacell gipsplaten verbeteren het energiepeil, het comfort en de veiligheid van een bestaande woning op een haalbare en betaalbare manier.
Het (na)-isoleren, uitbreiden of anders indelen van een bestaande woning met de klassieke bouwmethoden blijkt in de praktijk erg complex en dikwijls erg duur. De overheid moedigt duurzame renovatie echter aan. Hierdoor groeit de vraag naar eenvoudige en betaalbare bouwmethoden om een woning energiezuinig, comfortabel en veilig te verbouwen. Xella speelt in op deze trend met het innovatieve aanbod aan bouwmethoden die worden uitgevoerd door het eenvoudig verlijmen van bouwblokken. Dit maakt verbouwen zeer toegankelijk en creëert zonder extra inspanning een luchtdichte bouwschil waardoor het E-peil zonder bijkomende isolatie makkelijk de wettelijke normen haalt.

De Xella bouwoplossingen voor renovatie zijn gebaseerd op de isolerende YTONG-blokken, MULTIPOR-isolatieplaten, SILKA kalkzandsteen en Fermacell gipsplaten.


Na-isolatie met MULTIPOR-isolatieplaten en YTONG

Het energiepeil van een woning of gebouw verlaagt volgens Xella aanzienlijk door (na)isolatie van de binnen- of buitenmuur met MULTIPOR-isolatieplaten. Dit materiaal is geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. De platen worden tegen de bestaande muren gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een MULTIPOR-afwerkingslaag en een binnenpleister.
Na-isoleren kan ook met YTONG cellenbeton. YTONG blokken kunnen als nieuwe binnenmuur functioneren door ze als voorzetwand bij een bestaande buitenmuur te plaatsen. De gladde binnenmuur kan eenvoudig afgewerkt worden met een dunpleister.


Meer veiligheid en comfort met Fermacell gipsplaten

Door hun geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen zijn de Fermacell gipsplaten zeer geschikt voor renovatie. De platen kunnen eenvoudig geplaatst worden als vloer- en wandbekleding, voor de isolatie van de zolder maar ook als scheidingswand in een woning.

Tijdens Batibouw lanceert Xella de Fermacell Comfort Board, de lichtste gipsvezelplaat op de markt. Met een dikte van 12,5 mm en afmetingen van 90 bij 120 cm hebben de Comfort Board-platen een gewicht van slechts 16 kg.
Ook tijdends Batibouw lanceert Xella de Fermacell Greenline-gipsvezelplaten die de lucht zuiveren en zo het binnenklimaat verbeteren. De keratine in de platen neutraliseren schadelijke stoffen die onder meer vrijkomen van parfum, cosmetica- en onderhoudsproducten. De Greenline-gipsvezelplaten nemen de meest kankerverwekkende stof Formaldehyde voor 99% op , binden het in en elimineren de schadelijke stof. De Greenline-gipsvezelplaten doorstonden de strenge ECO-Institut test 40633-077 van het onafhankelijk Sentinel Haus Institut in Freiburg met succes.


Herindelen en uitbreiden met YTONG en SILKA

Naast de energetische renovaties is ook het uitbreiden en herindelen van een bestaande woning een groeiende trend. Het tekort aan bouwgronden, de vergrijzing van de bevolking en de duurder wordende nieuwbouw liggen aan de basis van deze evolutie. De YTONG-verdieping hoge panelen, de YTONG-blokken en de SILKA-kalkzandsteenblokken vereenvoudigen de uitbreiding of herindeling van een woning en vergroten het comfort.
De YTONG verdieping hoge panelen laten toe om eenvoudig en snel een bestaande ruimte anders in te delen. Deze binnenwanden zijn akoestisch isolerend, warmte-accumulerend, brandwerend en ongevoelig voor vocht wat ze ook geschikt maakt voor vochtige ruimten zoals de badkamer en de keuken.


Herbestemming gebouwen

Niet alleen in de particuliere woningbouw maar ook in de industrie- en utiliteitsbouw neemt renovatie een steeds belangrijkere plaats in. Leegstaande kantoren krijgen bijvoorbeeld een nieuwe bestemming als appartementsgebouw. Een belangrijke uitdaging bij dit soort renovatie is de isolatie van de gebouwschil. Opnieuw zijn MULTIPOR-isolatieplaten, YTONG en SILKA een goede oplossing voor het luchtdicht en energiezuinig maken, het herindelen of uitbreiden van het gebouw. Ook de HEBEL-cellenbeton-platen worden met succes ingezet voor het herbestemmen van bestaande industriegebouwen. Luchtdichte buitenmuren, die bovendien de nodige isolatie en brandweerstand hebben zijn met Hebel eenvoudig te realiseren.


Verlaagde drempel voor doe-het-zelvers

De eenvoudige bouwmethoden voor renovatie verlagen de drempel voor doe-het-zelvers die zelf hun woning willen verbouwen. Het volstaat om enkele basistechnieken onder de knie te krijgen. Op Batibouw organiseert Xella speciaal voor doe-het-zelvers op de stand demonstraties over ‘slim renoveren’.
Tijdens Batibouw kunt u kennismaken met de innovatieve Xella bouwoplossingen voor renovaties in de particuliere- en projectbouw op stand 307 in Paleis 5. Op regelmatige tijden vinden demonstraties plaats op de stand.
Deel dit artikel:
Contacteer Xella
Onze partners