Xella presenteert snelste bouwmethodes op Batibouw

Xella stelt tijdens Batibouw 2013 twee snelle en efficiënte bouwmethodes voor als alternatief voor de traditionele bouwoplossingen. De SILKA-elementen verzekeren, in combinatie met YTONG verdiepingshoge panelen, een snelle, efficiënte en rendabele bouwmethode. Voor bouwen zonder draagstructuur zijn de HEBEL-platen een oplossing.
Xella stelt tijdens Batibouw 2013 twee snelle en efficiënte bouwmethodes voor als alternatief voor de traditionele bouwoplossingen. De SILKA-elementen verzekeren, in combinatie met YTONG verdiepingshoge panelen, een snelle, efficiënte en rendabele bouwmethode. Voor bouwen zonder draagstructuur zijn de HEBEL-platen een oplossing. Snelheid en efficiëntie zijn essentieel voor de rendabiliteit van elk bouwproject. De eenvoudig en dus snel plaatsbare Xella bouwmaterialen zijn duurzaam en thermisch efficiënt waardoor ze interessant zijn voor passief- en energiezuinig bouwen.


Bouwen zonder skelet met HEBEL-wandplaten
 

HEBEL-platen bieden een rendabel alternatief voor de traditionele bouwoplossingen en is uitermate geschikt voor projectbouw. Door het gebruik van dragende HEBEL-wandplaten in combinatie met HEBEL- vloer- en dakplaten is bouwen zonder staal of betonnen draagstructuur mogelijk. De HEBEL-platen worden op de gestorte vloer gestapeld en verlijmd. Ze zorgen voor voldoende draagkracht en stabiliteit. Het grote formaat van de HEBEL-platen versnelt het bouwproces aanzienlijk. Het bouwen zonder dragend skelet vergroot ook de flexibiliteit om een gebouw in te delen. Met zijn brandwerende, akoestische en thermisch isolerende eigenschappen verzekert HEBEL-cellenbeton een groot comfort voor de gebruikers van een gebouw dat volledig met dit materiaal wordt opgetrokken. HEBEL heeft ook een groot accumulerend vermogen, waardoor zowel in de winter als in de zomer extreme temperaturen worden vermeden.

   
    Snel en energie efficiënt bouwen met YTONG verdiepingshoge panelen en SILKA-elementen
 
De SILKA kalkzandsteenelementen zijn een snelle en efficiënte bouwmethode voor laagenergie- en passiefbouw. SILKA bestaat enkel uit water, kalk en zand: natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Dit duurzame en milieuvriendelijke materiaal biedt een uitstekend warmtecomfort en akoestische isolatie. In de projectbouw werkt men steeds meer met SILKA-elementen omdat deze het mogelijk maken om aanzienlijk sneller te bouwen dan met andere materialen. Wandoplossingen met SILKA kalkzandsteen komen de productiviteit en rendabiliteit op de werf en dus het budget van de bouwheer ten goede.

Voor de binnenwanden laten de verdiepingshoge panelen van YTONG toe om ruimtes eenvoudig en snel te scheiden van elkaar. Dankzij de bijzondere eigenschappen van cellenbeton zijn deze binnenwanden akoestisch isolerend, warmteaccumulerend, brandwerend en ongevoelig voor vocht. Bovendien worden de panelen milieuvriendelijk geproduceerd en is het materiaal 100% recycleerbaar. Omdat de panelen ongevoelig zijn voor vocht, kunnen ze al in de ruwbouwfase geplaatst worden, wat het bouwproces aanzienlijk versnelt. De wanden zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.


    

  


Deel dit artikel:

Onze partners