Xinnix pakt uit met gelaudeerd deursysteem

In private woningbouw, woon- en zorgcentra en kantoorgebouwen wordt steeds meer belang gehecht aan de akoestiek. Xinnix Door Systems ontwikkelde een akoestisch deursysteem dat voldoet aan de functionele noden maar tegelijkertijd rekening houdt met het esthetische aspect.

Het deursysteem is onbeperkt in hoogte en breedte. Xinnix gaf naar eigen zeggen veel aandacht aan het creëren van veel toepasingen met zo weinig mogelijk producten. Met dat idee in het achterhoofd, kan dit systeem mits minimale aanpassingen aan het systeem goede akoestische waarden behalen. Akoestische dichtingen en een valdorpel in het deurblad zijn de belangrijkste elementen die bijdragen tot de creatie van het akoestische deursysteem.

 

Focus op zowel esthetiek als functionaliteit

Voor het akoestisch deurgeheel vertrekt men vanuit een deurblad met geïntegreerde valdorpel en vanuit het systeem X2-40V dat een kopstuk met een aanslag heeft. Aan de hand van de tabel hierboven wordt duidelijk dat een akoestische dichting een betere akoestische waarde geeft dan de standaard dichting. Verder maakt ook de dikte van het deurblad een verschil. Toegepast in een akoestische wand, bekomt men de realistische situatie: ruimtes kunnen doeltreffend akoestisch afgesloten worden met Rw-waarden tot 43 dB.

De akoestische technieken worden voor publieke toepassing gecombineerd met een specifieke ergonomie. Door het toepassen van de RF180- kruk bekomt men naar eigen zeggen een optimale ergonomie. Deze kruk, een elleboogdruk, volgt de vorm van de hand waardoor ze gemakkelijk en licht te hanteren is. Het ingebouwde veersysteem houdt de kruk horizontaal en belast het slot niet. De RF180 wordt geproduceerd in AISI 316L, een roestvast staal met een kwaliteit op het niveau van voedingskwaliteit. Het handvat bevat een krul en die krul maakt dat het handvat zo goed in de hand ligt en fijn te bedienen is.

In 2013 won het beslag de Red Dot Design award. Het akoestisch systeem, gecombineerd met de ergonomische kruk, werd voorgesteld op Batibouw 2015 en won er derde plaats op de Batibouw Design Award 2015.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage