Zehnder Charleston verwarmt koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De verwarming is compact waardoor hij makkelijk te installeren is.
"De Zehnder Charleston past perfect in de stijl van de geklasseerde gebouwen. De designradiator combineert een tijdloos design met uitzonderlijke prestaties," zegt Claire Van Bellingen, Archi2000.
De verwarming is zelfs in krappe ruimtes makkelijk te installeren.
De koninklijke galerijen vormen het toneel voor een heuse renovatie.
Het klassieke uiterlijk van het verwarmingselement past in zo goed als elk interieur.

De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen bieden al meer dan 150 jaar onderdak aan luxeboetieks, cafés en appartementen. De schouwburg biedt een cultureel aspect aan de galerij, naast de voor de hand liggende architecturale pracht. Zehnder installeerde tijdens de renovatie van de galerijen Charleston radiatoren in het monument.
 

De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in hartje Brussel, ontworpen door de jonge architect Jean-Pierre Cluysenaar, werden in 1847 ingehuldigd door koning Leopold I. De monumentale passage met glazen koepel - een technisch hoogstandje - huist al meer dan 150 jaar verschillende winkels, drankgelegenheden en appartementen. Ook het culturele leven was steeds vertegenwoordigd in de galerijen. De schouwburg op nummer 32 van de Koningsgalerij trekt met zijn revues tot op de dag van vandaag een ruim publiek.


Opfrissingswerken

In 2008 startte een grondige renovatie van het geklasseerde monument. Na de vernieuwing van de glazen koepel werden de historische gevels gerestaureerd. Achter de muren werden tenslotte ook appartementen, lofts en kantoren gerenoveerd. Daarbij werden in totaal zo'n 130 Zehnder Charleston radiatoren geïnstalleerd. Deze designklassieker past met zijn tijdloos design perfect in de stijl van de geklasseerde gebouwen.

Tegelijk zorgt de buisradiator door zijn hoge rendement voor modern comfort. Door de vele verschillende mogelijkheden qua afmetingen en kleuren biedt de Zehnder Charleston bovendien een flexibele oplossing voor elke situatie. In de schouwburg werden de loges en toiletruimtes voorzien van elektrische exemplaren. Deze kenmerken zich door hun compacte afmetingen en eenvoudige regeling.

Bron: Zehnder
Deel dit artikel:
Onze partners