Zehnder presenteert zijn meest energiezuinige ventilatiesysteem C en de compacte ventilatie-unit D

Met zijn nieuwe ventilatie-oplossingen hoopt Zehnder het hoofd te bieden aan de Europese 2020 energie-uitdaging. De nieuwe reeks spitst zich vooral toe op compacte woningen en renovaties. Net zoals bij de vorige systemen wordt energie-efficiëntie en gebruiksgemak hoog in het vaandel gedragen. Zehnder introduceert maar liefst drie nieuwe producten: de HygroFan Basic, de ComfoFan SR 275, en de ComfoAir Compact.

Nieuwe producten voor nieuwe tijden

Zehnder presenteert modellen voor klassieke en automatische woonhuisventilatie. Voor de vraaggestuurde ventilatie is er keuze uit 2 systemen:

De Zehnder HygroFan Basic is een zeer energiezuinig ventilatiesysteem met automatische sturing op basis van vochtmeting. Dit budgetvriendelijke systeem is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te installeren, wat een enorm pluspunt is voor renovaties. De richtprijs voor de Zehnder HygroFan Basic is 360 euro.

Het tweede systeem is de Zehnder ComfoFan SR 275. Voor deze unit haalde Zehnder zijn nieuwste technologieën boven om de efficiëntie en de stilte te garanderen. De Zehnder ComfoFan SR 275 wordt ook aangeboden in de ComfoFan S Opti-Air kit, samen met 3 Hygro-Presence sensoren voor installatie in badkamer, toilet en berging. De aansturing gebeurt via de sensoren die vocht en aanwezigheid meten. De ComfoFan SR 275 komt met zeven jaar garantie. De unit zelf kost 325 euro, de Opti-Air kit kost 1049 euro.

Mag het iets kleiner zijn?

Het derde nieuwe product van Zehnder is de ComfoAir Compact. Door zijn compacte vorm en slimme technologie wordt dit ventilatiesysteem in een recordtijd (3 keer sneller dan met andere unit) geïnstalleerd. Het ComfoAir Compact wandmodel en plafondmodel kan dankzij het kleine formaat handig ingebouwd worden in een kast of gemonteerd worden tegen het plafond. Het systeem werkt volledig automatisch op basis van vochtsturing. Een intelligente timer houdt het energieverbruik tijdens de ‘booststand’ onder controle. Het prijskaartje van Zehnders compacte oplossing bedraagt 1350 euro. 

Deel dit artikel:
Onze partners