Zelf gevels isoleren of innoveren met de Iso Façade van Nelissen

Steenfabrieken Nelissen heeft al vier generaties lang een sterke reputatie op het gebied van gevelstenen. Even geleden ontwikkelde het de Iso-façade, een innovatieve gevelrenovatie- en isolatietechniek met klei van eigen bodem als basisingrediënt. Deze toepassing zal op Batibouw worden voorgesteld aan het grote publiek.
Steenfabrieken Nelissen heeft al vier generaties lang een sterke reputatie op het gebied van gevelstenen. Even geleden ontwikkelde het de Iso Façade, een innovatieve gevelrenovatie- en isolatietechniek met klei van eigen bodem als basisingrediënt. Deze toepassing wordt binnenkort op Batibouw aan het grote publiek voorgesteld.
 

Nelissen zet duidelijk in op ecologisch verantwoorde productie. Via de ontginning van regionale klei en de ontwikkeling van een energie-efficiënt productieproces wil het de mogelijke negatieve impact op het milieu beperken. Met het motto “Goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee” wil het de bezoekers van Batibouw overtuigen van z’n ‘groene’ bedoelingen.De Iso Facçade-gevelrenovatietechniek draait rond twee kernprincipes: hoge isolatie en flexibele renovatie. Enerzijdes kan men er een nieuwbouw mee isoleren zonder te veel aan plaats in te boeten. Anderzijds is het mogelijk om een bestaande gevel snel en naar eigen smaak om te toveren in een eigentijds plaatje met een gepersonaliseerde afwerking in baksteenstrips.

Nelissen maakte er een doe-het-zelfpakket van waar de modale verbouwer eenvoudig mee aan de slag kan. Eerst moeten er isolatieplaten geplaatst worden met behulp van flexlijm en schroefpluggen. Nadien kunnen de steen- en hoekstrips, die verkrijgbaar zijn in 4 formaten en 55 kleuren, bevestigd worden op de basisplaat. Er is dus geen extra fundering nodig om de Iso Façade te plaatsen. Bovendien zijn de stenen thermisch geïsoleerd, brandvertragend en uiterst waterbestendig.

         
    
    
    

Deel dit artikel:
Onze partners