Zeven Belgische projecten halen shortlist Mies van der Rohe Award

WZC Kapelleveld, architecten de vylder vinck taillieu
PC Caritas, architecten de vylder vinck taillieu
Maakbedrijf Ryhove, TRANS
De Krook, Coussée & Goris architecten, RCR Arquitectes
Skanderbeg-plein, 51N4E, Plant en Houtgoed, Anri Sala, iRI
Hal Perret,  Atelier d'architecture Pierre Hebbelinck, HBAAT - HELEEN HART — MATHIEU BERTELOOT.
Solo House, OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Maar liefst vier projecten op Belgische bodem en drie internationale projecten van Belgische bureaus zijn geselecteerd voor de shortlist van de Mies van der Rohe Award 2019. In totaal haalden 40 projecten de shortlist. Ons land is dan ook goed vertegenwoordigd. Lees snel wie nog kans maakt op de prestigieuze prijs.

architecten de vylder vinck taillieu maakt twee keer kans op de Mies van der Rohe Award met woonzorgcentrum Kapelleveld in Ternat en PC Caritas in Melle. Verder haalden ook De Krook in Gent (Coussée & Goris architectenRCR Arquitectes) en de fabriek van Ryhove in Gent (TRANS) de shortlist.

Ook internationale projecten met een Belgische stempel doen het goed. Het Skanderbeg-plein in Tirana, Albanië van  51N4EPlant en Houtgoed, Anri Sala, iRI prijkt op de shortlist, net als Solo House in Matarranya, Spanje van OFFICE Kersten Geers David Van Severen en Hal Perret in Montalaire, Frankrijk van Atelier d'architecture Pierre HebbelinckHBAAT - HELEEN HART — MATHIEU BERTELOOT.

Nu is het spannend afwachten tot 13 februari, wanneer de vijf finalisten worden bekendgemaakt. De EUMiesAward19 wordt uitgereikt op 7 mei in het Mies van der Rohe-paviljoen in Barcelona.

Bron: Fundació Mies van der Rohe
Deel dit artikel:
Onze partners