ZinCo lanceert Climate Roofs app om prestaties van klimaatdaken te monitoren

Sla een (digitale) krant open en je ziet wel een klimaatgerelateerd topic voorbijkomen. Het klimaat is hot, letterlijk en figuurlijk. Willen we de Benelux in 2050 klimaatneutraal kunnen noemen, dan moet er nog heel wat gebeuren. ZinCo is een voorstander van het spreekwoordelijke dak repareren als de zon schijnt en daarom lanceert de specialist in klimaatdaken nu de Climate Roof app.

Verzengende zomers, overvloedige regenbuien, extremer weer en wateroverlast: klimaatverandering is meer dan een lokaal buitje. Het moet anders. Er moet een oplossing komen voor impactrijke klimaatvraagstukken. En aangezien de ruimte in de stedelijke betonnen jungles beperkt is, is het noodzakelijk om de oplossing boven de grond te zoeken. ZinCo Climate Roofs transformeert de daken van nu en de daken van de toekomst.

klimaatdak

Want je kan wel investeren in een klimaatdak, maar hoe weet je nou of dat nieuwe dak de biodiversiteit verbetert? Of het echt wateroverlast oplost en hittestress bestrijdt? Een goede skyline is fantastisch, maar prestaties zijn minstens zo belangrijk. De ZinCo Climate Roofs app voorziet in realtime inzicht in de prestaties van het aangelegde klimaatdak. Zo monitor je moeiteloos hoeveel water er op je dak wordt vastgehouden en wat je kan verwachten van actuele weersvoorspellingen.

specificaties app

De app ontvangt via sensoren bijvoorbeeld de realtime waterstand op het dak, hoeveel water er met bakken uit de hemel gaat vallen en wat voor hete zomerdag er voor de deur staat. Op basis van deze gegevens voert het systeem opdrachten uit, geprioriteerd en afgestemd op het project om optimale prestaties van het klimaatdak te garanderen. Uiteenlopende opdrachten kunnen worden uitgevoerd, zoals het irrigeren van de beplanting, de tank voor toiletspoeling vullen of voldoende bergingsvolume vrij maken voor toekomstige regenval.

Bij het ontwikkelen van de app heeft ZinCo gebruikersgemak vooropgesteld. Het dashboard vertaalt complexe technische informatie naar heldere, overzichtelijke visualisaties, toegankelijk via alle soorten devices – van smartphones tot informatieschermen. Dit alles om dakeigenaren en gebruikers de daadwerkelijke prestaties van het klimaatdak te tonen, niet als een belofte, maar als een concrete, meetbare realiteit.

Bron: ZinCo
Deel dit artikel:

Contacteer ZinCo Belux

Onze partners