Zo voorkom je geluidsoverlast in kleine horecazaken

© DOX acoustics
© DOX acoustics
© DOX acoustics
© DOX acoustics
© DOX acoustics

Een klein ontbijtboetiekje, een compacte bruine kroeg of een exclusieve cocktailbar met slechts een paar tafeltjes: kleine horecazaken zijn ongelooflijk gezellig. Toch kan het hier ook al snel rumoerig zijn, want er zitten meer mensen samen op een kleinere oppervlakte. Hoe voorkom je geluidsoverlast en verbeter je de akoestiek in kleine horecazaken?

Zachtheid van akoestisch materiaal centraal

Kleine etablissementen moeten het dikwijls hebben van hun gezelligheid. En wat is er gezelliger dan zachte materialen? In compacte horecazaken is het akoestisch én esthetisch vaak interessant om harde materialen te vermijden, aangezien zij het geluid gaan weerkaatsen. Zeteltjes en tapijt, daarentegen, absorberen geluid en verbeteren zo de akoestiek.

Twee in één akoestiek

Akoestische oplossingen kunnen ook meerdere functies vervullen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om akoestische wandpanelen te bedrukken met mooie fotografie of kunst, zodat ze als geluidsabsorberende decoratie-elementen de muren kunnen versieren.

Er zijn ook hangende akoestische plafondelementen die voorzien zijn van lichtbronnen, en die dus kunnen dienen als akoestische verlichting voor een compacte horecazaak. Of akoestische schermen kunnen ervoor zorgen dat tafeltjes die in feite tegen elkaar staan, toch aanvoelen als twee aparte, gezellige bubbeltjes.

Akoestische oplossingen op maat

Soms lijken de standaardformaten van akoestische oplossingen al te groot voor de kleine, gezellige horecazaken. Maar niet getreurd, voor alles is een oplossing: DOX acoustics kan verschillende akoestische wandpanelen en plafondpanelen op maat versnijden. Zo zorg je voor geluidsisolatie die perfect past binnen kleinere ruimtes of op muren en plafonds met onregelmatige vormen.

Deel dit artikel:
Onze partners