De Hamvraag | hoe neem je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Er hangen hete hangijzers in de turbulente architectuurwereld. Veel vragen, met nog meer antwoorden. Architectura schuwt ze niet in de gloednieuwe podcastreeks 'De Hamvraag'. In elke aflevering fileren we samen met drie relevante gasten één heet hangijzer. We gaan van start met 'Hoe neem je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid?'.

Architecten geven vorm aan de wereld waarin wij met z’n allen leven en die wereld staat vandaag voor grote uitdagingen: klimaatopwarming, wooncrisis, energietransitie, materiaalschaarste... Hoe kan je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen in het licht van al deze uitdagingen? Het is een van de vragen die het Vlaams Architectuurinstituut stelt in zijn nieuwste Architectuurboek Vlaanderen: welke rol kan architectuur spelen in de grote maatschappelijke transities waar we vandaag mee te kampen krijgen? 

De publicatie van Het Architectuurboek Vlaanderen N°15 vormt de aanleiding voor de hamvraag in deze aflevering: Hoe kan je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen? In deze aflevering behandelt Architectura dit heet hangijzer samen met Peter van Impe (Ast77), Niklaas Deboutte (META) en Koen Drossaert (Hub).

Deze podcast wordt medemogelijk gemaakt dankzij Finstral, Vandersanden en All Colors of Communication.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners