Het wintercircus: een oude reus met een nieuw leven

Een oude reus die geanimeerd werd en nu fungeert als de nieuwe hotspot van Gent. In enkele jaren tijd van een krot vol duiven tot een moderne cultuurtempel met oog voor het verleden. Het wintercircus is een prachtvoorbeeld van een duurzame herbestemming in een stedelijke context. Het is dan ook een project waar bijzonder veel over te vertellen valt, en dat is precies wat we doen in deze podcast.

In het eerste deel van de podcast gaan we in dialoog met Wouter Notebaert van sogent, Geert Willemyns van Baro Architectuur en Koen Feyaerts van VK Architects & Engineers. Zij vertellen over hun specifieke rol in de restauratie van het iconische gebouw en de betekenis en impact die een gebouw van deze magnitude voor hen hebben gehad.

In het tweede deel van de podcast bespreken we met Jan Busschaert van hoofdaannemer Furnibo, Ron Jacobs van Jansen AG en Bart Van den Hautte van Renolit de complexiteit van het wintercircus. Maar ook de persoonlijke kant blijft niet achterwegen: de werken in het wintercircus zorgden voor enkele verrassingen uit het verleden, en goede samenwerkingsverbanden. Ook interessant is de kijk van Jan Busschaert op de openbare aanbestedingsprocedure.

De podcast is mede mogelijk gemaakt door Jansen AG, Renolit en Furnibo en VK Architects & Engineers.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners