Wat is de rol van de architect, aannemer en fabrikant bij circulair bouwen?

Elk geslaagd bouwproject is het resultaat van teamwork, maar is dat bij circulair bouwen nog meer het geval dan bij een traditioneel bouwproject? Ga je anders met elkaar om als je circulair wilt bouwen? In deze aflevering van de Circubuild podcast, naar een initiatief van Architectura, spreken we daarom met de 3 betrokken partijen: Frederik Jakobs (CONIX RDBM Architects) als architect, Joeri Beneens (Beneens) als aannemer en als fabrikant Thomas Dox (Dox). 

 

"Wij als architect zouden meer moeten opschuiven in de richting van aannemer, zoals aannemers en producenten ook zijn opgeschoven in onze richting." Voor Frederik Jacobs overlappen de rollen in een bouwproject steeds meer en zeker als het circulair bouwen betreft. Biedt werken met een bouwteam dan veel voordelen? En wat is de rol van BIM in een circulair project? Een antwoord op deze vragen krijg je in deze aflevering over de de rol van architect, aannemer en fabrikant bij circulair bouwen. 

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners. DerbigumSchücoGYPROC Saint-GobainJansen AG.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners