NorthCity

North City is een ambitieus project dat een industriële site van circa 2,55 hectare opnieuw tot leven wekt. Het doel van de reconversie is de creatie van een functiemix met woningen en productieactiviteiten. Het wooncomplex met 123 appartementen wordt ingeplant op het zuidoostelijke gedeelte van de site. Het bestaat uit drie hoofdvolumes die in een open bloktypologie gegroepeerd zijn rond een centrale gemeenschappelijke tuin. Aan de kant van het nieuw stedelijk plein zijn de gelijkvloerse verdiepingen van de residentiële gebouwen voorbehouden voor buurtfuncties: twee kleine units die bestemd zijn voor lokale diensten en een polyvalente ruimte die zich leent tot de organisatie van gemeenschappelijke activiteiten voor de bewoners of de rest van de buurt, in samenwerking met lokale organisaties. 

Het industrieterrein en de incubator hergebruiken een groot deel van de bestaande structuur en het bestaande dak. De binnenstraten van het industrieterrein vormen een vierhoek, waarvan drie hoeken zich openstellen voor de omgeving. Deze interventies maken dat het gesloten monolithische geheel evolueert naar een open weefsel dat de naburige sites met elkaar verbindt.

Het bedrijfsgedeelte van NorthCity omvat een kmo-park met 44 ateliers. Er zijn kleinere en grotere ateliers. Dat maakt NorthCity geschikt voor zowel ambachtelijke activiteiten als productieactiviteiten. De ruimten zijn bovendien moduleerbaar op maat van de bedrijven.