Woonhof in Beringen

Het Woonhof in Beringen van Pcp Architects is een project met een oppervlakte van maar liefst 18075 m². Op deze oppervlakte worden 60 wooneenheden voorzien inclusief 3000 m² handelsruimte. Het project kent een lang voortraject. De eerste voorontwerpen dateren van 2007. Gezien de grootte en omvang van het geheel, werd het vormgegeven in overleg met alle belanghebbende, adviserende en vergunningverlenende instanties. De bouw van het Woonhof verloopt in fases. De oplevering van fase 1 is voorzien voor oktober 2015. Fase 2 zal afgewerkt worden tegen eind 2016.

De projectzone bevindt zich in een ligging met uitzonderlijke kwaliteiten. Het project probeert die omgevende kwaliteiten zo veel mogelijk te gebruiken en te versterken. De zone grenst aan open ruimte met een opmerkelijk groen karakter en aan de Koolmijnlaan als belangrijke dynamische handelsas.

De appartementen zijn allemaal opgebouwd in een houtskeletbouw, met maximale isolatiedikte. De gevelmaterialen bestaan uit metselwerk in combinatie met een houten gevelbekleding.

De architecten maken gebruik van een Nederlandse constructiewijze waarbij leidingen voor elektriciteit, gas, water en riolering al tijdens de ruwbouwwerken ingestort worden. Deels in situ, deels in de productiehallen ter plaatse.