2de editie van Residentieel Vastgoed België focust op Hasseltse Blauwe Boulevard

Op 1 oktober 2015 organiseert Management Producties het netwerkevent Residentieel Vastgoed België. Hoe staat het met de Belgische woningmarkt? Wat zijn de woontrends en hoe bereiden we ons daarop voor? Experts komen spreken over de uitdagingen en opportuniteiten op de residentiële woningmarkt, met aandacht voor reconversie van kantoorgebouwen, innovatie en het Havenkwartier in Hasselt.

Ingrid Baggerman van Management Producties organiseert de beurs: "Met nieuwe vormen van samenwerking kunnen we ons aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid en zoeken naar duurzame meerwaarde en nieuwe economische kansen. We gaan in op de stedenbouwkundige evolutie in gebiedsontwikkeling en aan de hand van diverse prestigieuze projecten delen toonaangevende actoren strategieën en visies op de toekomst.

 

Programma:

12u15: Onthaal met lunch

13u30: Inleiding door moderator Willem De Laat, manager Vastgoed & Ruimtelijke Ontwikkeling IDEA Consult 

Opening door Rob Van de Velde, Antwerps schepen voor Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Groen en Erfgoed. U hoort de Antwerpse visie op de ontwikkelingen van de woningmarkt.

Trends in internationaal perspectief
Kai van Hasselt, oprichter van Shinsekai Analysis, gaat in op trends die van invloed zijn op residentieel vastgoed in België. Hij plaatst veranderende woonwensen in een internationaal perspectief en laat zien hoe deze met maatschappelijke, economische en culturele ontwikkelingen samenhangen.

Innovatie in gebiedsontwikkeling
Gebiedsontwikkeling is een werk van lange adem. Met vernieuwende woonvormen en samenwerkingen kunnen we ons aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid, zoeken naar duurzame meerwaarde en nieuwe economische kansen. Frank Damman, architect/economist en oprichter INARCO*, presenteert via casestudies de stedenbouwkundige evolutie in gebiedsontwikkeling.

15u00: Break

15u40: Reconversie & risico's
Sinds een aantal jaar  kennen we een forse reconversie van kantoren. Zo’n 70% van gereconverteerd volume is residentieel. Wim Plaum, Senior Project Manager Cofinimmo, informeert u aan de hand van diverse projecten zoals Woluwe34 en Livingstone 1&2 over de markt- en andere risico’s’ bij reconversie.

Van Brussel tot Oostende: Hoe brengt een ontwikkelaar woon- en levenskwaliteit in de steden, maar ook aan zee? Allfin, één van de meest toonaangevende en snelst groeiende ontwikkelaars van het land, heeft in de voorbije jaren heel wat expertise en ervaring opgebouwd in de (her)ontwikkeling van grootschalige gemengde projecten. Karim Zouaoui, head of Development, zal met een aantal concrete voorbeelden toelichten hoe de visie rond architectuur, kwaliteit en integratie  verdergezet wordt in centrumsteden en aan de Belgische kust.

Havenkwartier – Blauwe Boulevard Hasselt: Binnenkort start nv Kanaalkom (Chateaux Real Estate en Matexi) de realisatie van project Havenkwartier. De Stad Hasselt neemt hierbij de inrichting van het openbaar domein grotendeels op zich. Dit stadsontwikkelingsproject zal de terreinen rondom de Kanaalkom opwaarderen tot een volwaardig stadsdeel.Bert Grugeon, head of Portefolio & Program Management Office Matexi en Tom Vandeput, schepen van Economie en Ruimtelijke Ordening in Hasselt, informeren u. Van ruimtelijke context, processen en samenwerking tot duurzaamheid.

Slotconclusie | Blik op de toekomst

17u30: Afsluiting en netwerkdrink

 


Praktische informatie:

Datum: donderdag 1 oktober 2015
Tijd: 12.30 – 17.30 uur
Locatie: Elzenveld Antwerpen Meer informatie: www.residentieelvastgoedbelgie.be
Organisatie: Management Producties - www.managementproducties.com

Deel dit artikel:
Onze partners