2TEC2 Biobased vloeren: een revolutionaire innovatie op weg naar duurzaamheid

Hightech vloerenbedrijf 2TEC2 lanceert zijn eerste collectie Biobased geweven vloeren: Strata. Fossiele brandstoffen in de garens van de geweven toplaag worden vervangen door plantaardige materialen. Deze toename van 45% hernieuwbare grondstoffen resulteert in een milieubewustere vloer.

Verweven met de natuur

Aangezien 2TEC2 zich voor het ontwerp van zijn vloeren graag laat inspireren door de natuur, is de nieuwe Strata-collectie gebaseerd op de lagen van de aarde. Maar deze focus op de natuur wordt ook weerspiegeld in de toewijding van het bedrijf om voorop te lopen in innovatie naar meer duurzaamheid.

Daarom introduceert 2TEC2 Biobased vloeren. 45% van de fossiele brandstoffen in de garens van de geweven toplaag worden vervangen door biogebaseerde materialen van plantaardige oorsprong, en dat alles met behoud van dezelfde normen op vlak van duurzaamheid, technische prestaties en akoestiek.

Bovendien bestaat de viltrug van de Strata-collectie nu voor 100% uit gerecycleerd PET. Deze twee maatregelen leiden samen tot een aanzienlijke vermindering van het gebruik van nieuwe fossiele grondstoffen: een enorme stap in de richting van eco-vloeren.

Wat is Biobased?

Biobased producten zijn afgeleid van materialen van biologische oorsprong, zoals planten, met uitzondering van materialen die zijn ingebed in geologische formaties en fossiele materialen.

Het gebruik van Biobased producten leidt tot een vermindering van CO2-uitstoot, minder giftig afval en een lager energie- en waterverbruik tijdens de productieprocessen.

2TEC2

2TEC2 is een 100% Belgisch bedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen en produceren van hightech geweven vloeren. Naast de focus op esthetiek heeft het bedrijf ook innovatie hoog in het vaandel staan. Elke dag streeft 2TEC2 ernaar zijn producten te verbeteren op vlak van kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid.
Katia Dewitte is de oprichter en het creatieve brein achter 2TEC2. Met haar passie voor vezels, materialen en kleuren zit ze al meer dan drie decennia in de vloerenbranche. Door de jaren heen floreerde het bedrijf en verwerfde het meer dan 200 werknemers. Samen met haar man Philippe Hanet wist ze het bedrijf ook naar een wereldwijd niveau te tillen. Maar ondanks dat het actief is in 60 landen over de hele wereld, blijven familiewaarden en een persoonlijke aanpak het DNA van 2TEC2.

"De passie voor vezels, de liefde voor kleuren en het respect voor vakmanschap zijn de fundamenten van de filosofie van ons bedrijf."

Bron: 2tec2
Deel dit artikel:

Contacteer 2TEC2

Onze partners