De DoubleTree by Hilton Sittard make-over gebeurde volledig in Vectorworks

In december 2021 opende DoubleTree by Hilton de deuren. Het voormalig Bisschoppelijk College, gelegen in hartje Sittard, kreeg een volledige make-over. Projectinrichter Dols werkte aan een unieke uitstraling waarbij hedendaags interieur hand in hand gaat met de historische waarde van het pand. Lynn Claessens, interieurarchitecte bij Dols werkte van dag één mee aan dit project. “Het is fijn om te merken dat de Vectorworks 3D-beelden die we toonden aan de klant ook zo verwezenlijkt zijn.

Het waren eigenaars Mulleners Vastgoed, exploitant Black Label Hotels & Another Hotel die Dols begin 2021 contacteerden. “In nauw overleg bedachten we een nieuw concept dat we volledig ontwierpen in Vectorworks. Enkele maanden later opende het hotel haar deuren.”

Uiteindelijk verzorgde Dols de volledige herinrichting van het hotel waaronder de lobby, het restaurant, de bar, maar ook vergaderzalen, een fitness en 90 kamers op minder dan een jaar tijd.

Oud en nieuw combineren, dat was de uitdaging

De grootste uitdaging aan dit project was volgens Lynn de moderne elementen en het comfort combineren met het historische karakter van het pand. “De originele elementen die de lange geschiedenis van het gebouw benadrukken werden zorgvuldig gecombineerd met een hedendaags design. De charmante bogen, gele wandtegels en glas-in-lood ramen zijn zaken die we wilden behouden. We lieten de ramen zelfs extra spreken door bijvoorbeeld geen gordijnen te hangen. De kleuren van de typische bogen van dit pand komen dan weer terug in de kamers.”

“De herinrichting van het hotel werd volledig ontworpen in Vectorworks. Zowel de 2D-plannen als de verlichtingsplannen, vloerplannen en 3D-beelden,” vertelt Lynn. “Ik vind het vooral fijn dat onze 3D-plannen uiteindelijk ook zo verwezenlijkt zijn. Er gebeurden natuurlijk kleine aanpassingen, maar in het algemeen wijkt het resultaat niet veel af van de 3D-beelden die we de klant lieten zien.

“Dit project liep als een sneltrein. Er was geen tijd te verliezen eens de beslissing voor het ontwerp genomen was. De klant had een bepaalde stijl die we volgden en zijn er ook ‘regels’ vanuit Hilton die nageleefd dienden te worden.” De deadline werd gehaald en in december vorig jaar was het zover, de deuren van het vernieuwde hotel gingen officieel open. Een absolute primeur, want dit is het eerste Nederlandse Hilton hotel buiten de stadsrand.

Deel dit artikel:
Onze partners