3 trends die uw (interieur)design laten opvallen

Volgens onderzoekers is 2023 het jaar van de eclectische felle kleuren, gewaagde patronen en contrasterende stijlen. We gaan meer investeren in het comfortabeler maken van onze woningen en werkplekken, kiezen voor natuurlijk materialen, rondingen en onconventionele vormen. Hoe deze trends eruit zien in uw (kantoor)interieur? Volgens Isolco zo!

Eclectische felle kleuren

Na een grootschalige herontwikkeling is het Vitalbad in Kusel naar ontwerp van 4a Architekten uit Stuttgart, een paradijs voor zwemmers en natuurliefhebbers met een ontwerp waarvan je wel moet stralen. Het gebruik van eclectische kleuren op de Troldtekt plafond en wand panelen past perfect in deze trend, fleurt het zwembad op en geeft het een magische, feel-good uitstraling.

Het gebruik van eclectische kleuren op de Troldtekt plafond- en wandpanelen speelt een sleutelrol in het creëren van de sfeer van deze unieke faciliteit. De kleurencombinaties zijn zorgvuldig gekozen en harmoniëren perfect met de omgeving. Deze kleuren geven het zwembad een levendige uitstraling die mensen aantrekt en uitnodigt om te genieten van een verfrissende duik en wellnesservaring van het Vitalbad.

Een ander mooi voorbeeld is de inclusieve ontmoetingsplek “Gul Stue” (de gele salon). Jongeren in Søndre Bork nabij Ringkøbing Fjord in Denemarken hebben tijdens COVID zelf enorm veel werk verricht om deze ontmoetingsplek te creëren. Ze werkten 's avonds en in het weekend om het pand te repareren, waarbij ze al het handwerk zelf deden - van thermische isolatie en vloerbedekking tot het monteren van het geschonken Troldtekt akoestische plafond.

Ontwerper Søren Vester vertelt: "Ik werd ingeschakeld om de jongeren te helpen hun ontmoetingsplaats te creëren. Ik ben onder de indruk van de afwerking die ze aan de plek hebben gegeven en de manier waarop ze de taak hebben aangepakt. En ze hebben er iets heel positiefs van gemaakt... Een gemeenschap waar je je bij voelt horen, die uit hen en voor hen is ontstaan."

Het was ook Søren Vester die op het gekke idee kwam om alles geel te schilderen. "Hij zei dat als een grap, en eerst lachte iedereen. Maar toen werd het een begrip. Als iemand iets geels ziet, denken ze meteen aan ons," zegt Marcus Ottosen en lacht. De "Gul Stue" werd genomineerd voor de prijs voor plattelandsdistricten 2020 van het Deense ministerie van Economische Zaken en werd derde.

Gewaagde patronen

Delivery Hero Berlijn gebruikte in haar kantoorinrichting aparte vormen en kleurencombinaties om de diverse delen van hun kantoortuin akoestisch en artistiek te verrijken. Zo gebruikten ze paars, lila, grijs, perzik en koraalkleurige verlaagde en vrij afhangende Troldtekt Line Design en Troldtekt rhomb mini en hatch mini aan de plafonds en gaven hun kantoor zo een speels, kleurrijk en eclectisch eindresultaat.

Naast het esthetische aspect hebben de Troldtekt panelen ook akoestische voordelen. Door hun geperforeerde structuur absorberen ze geluid en verminderen ze de nagalm in de ruimte. Dit draagt ​​bij aan een betere geluidskwaliteit en zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren zonder hinderlijk omgevingsgeluid. De slimme combinatie van artistieke elementen en functionele voordelen maakt Delivery Hero Berlijn tot een inspirerende werkplek.

Zeer 'gewaagd' is dit project waarbij één iconisch object, een geweerloop, de hoofdrol kreeg in het ontwerp. In het James Bond “Spectre” geïnspireerde resort hotel, The Secret Apartment in het prachtige Öztal. Dit hotel voert zijn gasten mee naar een indrukwekkende wereld van verfijnde extravagantie tegen een adembenemende bergachtergrond.

Verschillende materialen zoals hout, steen en leer in combinatie met glanzend goud- of koperkleurig metaal geven, samen met de geweerloop van 007 als terugkerend stijlelement in design en lampen, het hotel haar verfijnde charme.

In overeenstemming met dit ontwerpconcept zijn de Troldtekt ruitvormige akoestische panelen in klassiek zwart uitgevoerd in de adembenemende The Vue sky bar, maar verschijnt hetzelfde ontwerp in mat zilver grijs opnieuw in het zwembad.

Contrasterende lijnen

B+M is één van de toonaangevende leveranciers van de droge bouwhandel en isolatiematerialen in Europa met vestigingen in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Voor hun kantoor in München kozen ze voor een aantal constaterende akoestische oplossingen. Systeemplafonds met wisselend houtwol en zacht mineraal, maar boven al een verscheidenheid aan Troldtekt design oplossingen op de wanden.

Op het kantoor, de Troldtekt® rhomb variant, een ruitvormig akoestisch paneel, en de Troldtekt® dots variant, een paneel met 66 ronde inkepingen van verschillende diameters. In de conferentieruimte Troldtekt® curves en Troldtekt® line in verschillende tinten.

Bijzonder indrukwekkend is het geslaagd arrangeren van deze designs als wandelementen, die op de kijker overkomen als enorme driedimensionale schilderijen. Van ronde stippen naar strak rechte lijnen, van optische kubussen naar golvende lijnen. Contrasterende designs in een esthetische zeer plezant en bovenal akoestisch gezonde omgeving.

Een ander voorbeeld van contrasterende stijlen vinden we op de campus van de Alnatura Arbeitswelt. De campus beschikt onder andere over een geïntegreerde kleuterschool, een vegetarisch restaurant, een biologische winkel en een avonturenterrein en is een voorbeeld van een werknemersvriendelijke en klantvriendelijke werkomgeving.

Het complex, ontworpen door de architecten uit Stuttgart van haascookzemmrich Studio 2050, heeft 's werelds eerste geothermische wandverwarmingen, baden van daglicht en eclectisch en contrasterende wanddesigns in de vorm van enerzijds full colour bloem patronen en tegenoverliggend een strakkere witte wand met bladslingers. De wanden worden gescheiden door beton: grijze vloeren, pilaren en plafonds, met licht houten meubilair en open structuren dankzij vlechtwerk stoelen en houtwolcement vezels.

Met dit laatste wordt ook een optimale akoestiek gewaarborgd: Troldtekt akoestische panelen zijn gebruikt in het restaurant, ze zorgen voor een stijl overgang, een gezond binnenklimaat en effectieve brandbeveiliging.

Bron: Isolco
Deel dit artikel:
Onze partners