4e editie Internationale Holcim Awards for Sustainable Construction

De 4de editie van de internationale Holcim Awards is alweer een feit. Met deze wedstrijd wil Holcim projecten promoten die op het vlak van duurzaam bouwen verder gaan dan de conventionele begrippen en erin slagen om een evenwicht te vinden tussen ecologische, sociale en economische prestaties. Het uiteindelijke doel: architecturale uitmuntendheid en reproduceerbare projecten. De inschrijvingen worden afgesloten op 24 maart 2014.
De 4de editie van de internationale "Holcim Awards" is alweer een feit. Met deze wedstrijd wil Holcim projecten promoten die op het vlak van duurzaam bouwen verder gaan dan de conventionele begrippen en erin slagen om een evenwicht te vinden tussen ecologische, sociale en economische prestaties. Het uiteindelijke doel: architecturale uitmuntendheid en reproduceerbare projecten. De inschrijvingen worden afgesloten op 24 maart 2014.


Vorig jaar ging de Gold Global Holcim Award naar de middelbare school in Gando (Burkina Faso) van Diébédo Francis Kéré (Kéré Architecture, Berlijn).Wie

De hoofdcategorie staat open voor architecten, stedenbouwkundigen, ingenieurs, projectdragers, aannemers en bouwondernemingen die een project indienen dat een antwoord biedt op de uitdagingen van het hedendaags bouwen.De categorie "Next Generation" richt zich tot jonge professionals en universiteitsstudenten die op 1 juli 2013 jonger zijn dan 30.


Wat

De online inschrijvingsprocedure voorziet drie soorten projecten:

1. gebouwen en burgerlijke bouwkunde
2. landschappen, stadsdesign en infrastructuur
3. materialen, producten en technologieën van het bouwbedrijf

De projecten kunnen uitsluitend worden ingediend via deze link. Papieren inzendingen worden niet aanvaard en het dossier moet opgesteld worden in het Engels. Elke deelnemer of groep van deelnemers kan meerdere projecten indienen. Zorg voor behoorlijke foto's van uw project: zij zullen immers de jury al dan niet overtuigen.


Jury

Alle 5 regio's van de wereld hebben hun eigen jury. Voor Europa is de jury samengesteld uit de volgende 9 architecten en ingenieurs:

· Jean-Philippe Vassal, architect, Frankrijk en voorzitter van de jury
· Marc Angélil, architect, Zwitserland
· Arno Brandlhuber, architect, Duitsland
· Antón García Abril, architect, Spanje
· Hiromi Hosoya, architect, Zwitserland
· Hrvoje Njiric, architect, Kroatië
· Stuart Smith, ingenieur, Groot-Brittannië
· Holger Wallbaum, ingenieur en architect, Zweden
· Horia Adrian, ingenieur, Roemenië


De inschrijvingen worden afgesloten op 24 maart 2014. Gedetailleerde info omtrent deelname vindt u hier terug.


Kennismaking

Om jullie alvast warm te maken voor de wedstrijd organiseert Holcim een officiële voorstelling van de wedstrijd op 18 september van 17u tot 22u. Gastsprekers en bekende binnen- en buitenlandse architecten komen hun wedstrijdervaringen uit de doeken doen. In augustus maakt Holcim de details omtrent het programma en de sprekers bekend.
Deel dit artikel:
Onze partners