7de Concrete Design Competition daagt studenten uit met nieuw thema Metamorfose

De 7e editie van de ontwerpwedstrijd Concrete Design Competition (CDC7) daagt studenten architectuur, design, en ingenieurswetenschappen uit om de eigenschappen van beton te verkennen en toe te passen in relatie tot het begrip metamorfose.

Verschillende denkpistes

Deelnemers kunnen mogelijk vertrekken vanuit de inherente eigenschappen van het materiaal beton, of alle toepassingen ervan. De verschillende denkpistes kunnen verband houden met esthetische overwegingen, bouwsystemen, en fabricagemethodes. Uiteraard speelt de actuele economische situatie en de vraag naar duurzame oplossingen ook een grote rol. De inzendingen zijn niet beperkt tot specifieke programma’s of locaties: alle designobjecten, meubels, architectuurdetails, woongebouwen, landschapsingrepen, bouwsystemen, ... zijn welkom.

 

Masterclass

De Concrete Design Competition is een internationale wedstrijd die in België, Duitsland, Ierland en Turkije loopt tijdens het academiejaar 2015-2016. De nationale laureaten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een weeklange internationale Masterclass in Berlijn van 4 tot 11 september 2016, waar ze samen met befaamde experten en critici het thema ‘beton en metamorfose’ verder zullen uitdiepen. De Belgische nationale jury zal worden voorgezeten door ir. arch. Dirk Jaspaert (BAS - Office for Architecture and Stability), die tevens curator is van het Belgische luik van de wedstrijd. Inzendingen worden verwacht ten laatste op 9 mei 2016 en de uitslag wordt op 1  juni 2016 bekendgemaakt.

Voor meer informatie en het volledige reglement kan u hier terecht.

Deel dit artikel:
Onze partners