a2o, Crepain-Binst, Cleuren-Merken en M² architecten ontwerpen samen Cederpark

Aan het station in Hasselt neemt Residentie Cederpark steeds concretere vormen aan. Extensa schakelde voor het masterplan West 8 in en voor de concrete invulling vier verschillende bureaus: a2o Architecten, Cleuren-Merken, Crepain-Binst en M² Architecten.

Aan het station in Hasselt neemt Residentie Cederpark steeds concretere vormen aan. Extensa schakelde voor het masterplan West 8 in en voor de  concrete invulling vier verschillende bureaus: a2o Architecten, Cleuren-Merken, Crepain-Binst en M² Architecten.   

    


Als alles naar wens verloopt, zullen begin 2011 de eerste bewoners hun intrek nemen in residentie Cederpark dat zich bevindt tussen het station en de grote ring in Hasselt. Initiatiefnemer is Extensa, de vastgoedontwikkelaar die voor het ontwerp van zijn projecten resoluut de kaart trekt van moderne, grensverleggende architectuur. Extensa schakelde het Nederlandse bureau West 8 in voor het masterplan en het stedenbouwkundig concept. De concrete invulling is in handen van vier verschillende gerenommeerde architectenbureaus . Op die manier wil men komen tot een variatie van diverse woningtypes en stijlen, samengebracht tot één harmonieus geheel.

Fase 1 van het project  omvat 21 appartementen, 53 woningen en een ondergrondse garage. De werken aan de parking zijn al goed gevorderd en de eerste woningen zijn al gerealiseerd tot verdiepingshoogte.  Hoofdaannemer van het project is DCA uit Antwerpen.
 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners