Aftellen naar eerste editie Design Fest Gent

Op 22 april barst Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest de bezoekers en bewoners van Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog. 

Design Fest Gent toont wat design kan (en ja, ook moet) zijn: onderzoekend, experimenteel en activistisch. Het festival stimuleert creativiteit en wordt een matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. De handen worden in elkaar geslagen, want design is zoveel meer dan het maken van objecten. Bovendien wil Design Fest niet enkel presenteren, maar ook inzetten op creatie, beleving, ontmoeting, stimulering en verwondering. 

Een uitgebreide waaier aan installaties, workshops en lezingen wordt gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look Back, Move Forward en Do Care. Look Back toont projecten waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samenkomen. Move Forward focust op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. Do Care bundelt ontwerpen met een maatschappelijke impact.

 

Benieuwd hoe design de wereld kan redden?

150+ deelnemers tonen het je. Bezoek de presentaties in Design Museum Gent en Industriemuseum, ontdek de installaties in Dada Chapel, Polestar Space, Sint-Jacobskerk, S.M.A.K. & Voo?uit, doorkruis Gent aan de hand van De Wilde Route en bezoek de verschillende galerieën.
 

Ga zelf aan de slag!

Er is een groot aanbod van workshops. Zo kan je onder meer leren koken ter voorbereiding op het einde van de wereld met Sien Vanmaele, werken met afval uit de textielindustrie met Isabeau Goddé of nadenken rond slimme, ecologische verpakking met verpakkingsexpert Bart Calis.
 

Leer je graag van anderen?

Duik in het uitgebreide programma van lezingen en Design Talks. Met grote kleppers als Reon Brand, maar ook intiemere gesprekken die thema’s als Water, Urban Mining, Crafts en Techology verder uitdiepen.

Het festival vindt plaats van 22 april tot en met 1 mei. Het volledige programma van Design Fest Gent kan je hier ontdekken. 

Bron: Design Fest

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage