Akoestisch dempende luchttoevoer zorgt voor aangenaam werkklimaat in kantoren Greenbridge incubator

De kantoren op het wetenschapspark Greenbridge incubator in Oostende zijn voorzien van een vraaggestuurde ventilatie type C van Renson. De screenvent Mistral AK combineert een natuurlijke zelfregelende en akoestisch dempende luchttoevoer met een geïntegreerde windvaste doekzonwering.

In 2004 bouwde de Universiteit Gent op het wetenschapspark de Greenbridge incubator met dertig kantoren, gericht op begeleiding en ondersteuning van startende en doorgroeiende bedrijven, bij voorkeur met een focus op duurzaamheid. Recent heeft het de site uitgebreid met een tweede incubatorvleugel waar plaats is voor vijfentwintig extra kantoren, een seminarieruimte voor 220 personen en een vernieuwde demonstratiehal voor innovatieve en creatieve cleantech producten, beter gekend als The Energy Box. Greenbridge, architectuurstudio Johan Verborgh en studiebureau Ingenium creëerden een toonbeeld op het vlak van energieduurzaamheid met een K-peil van 20 en een E-peil van 53. Monitoring is het sleutelwoord bij uitstek.

 

Zelfregelend en akoestisch dempend

De kantoren op de eerste verdieping zijn uitgerust met vraaggestuurde ventilatie type C van Renson. Om het rendement te verhogen recupereert een warmtepomp de warmte uit de afgevoerde lucht. “De screenvent Mistral AK combineert een natuurlijke zelfregelende en akoestisch dempende luchttoevoer met een geïntegreerde windvaste doekzonwering. De mechanische afvoer gebeurt vraaggestuurd met CO2-gestuurde fijnregelingskleppen. ook de toevoer op bepaalde gevels is CO2-gestuurd,” zegt architect Johan Verborgh. “Dankzij inbraakwerende roosters –type 431 WK2– met grote doorlaat zorgen grote luchtstromen ’s nachts voor de natuurlijke afkoeling van het gebouw. structurele aluminium zonwering type Icarus op de voor- en de zuidgevel voorkomt oververhitting van de ruimtes.”

Deel dit artikel:
Onze partners