Akoestisch deursysteem van Xinnix staat garant voor discretie

B&B Culinair uit Lauwe – een ontwerp van Inoforma Architects - heeft onlangs draaideursystemen van Xinnix laten plaatsen met wel heel specifieke vereisten qua akoestiek, onzichtbare toepassingen en veiligheidseisen. Zo moesten de deuren onzichtbaar integreren in de wand en voorzien zijn van een elektronisch slot met badgelezer. 

Discretie, veiligheid, en techniek

In een hotel is discretie van uiterst belang. Het gecertificeerd akoestisch deursysteem van Xinnix biedt een antwoord op deze vraag. Uiteraard voldoen de deuren ook aan de opgelegde veiligheidseisen inzake brandveiligheid. Het elektronisch badgesysteem is ten slotte volledig in het deursysteem geïntegreerd – en dus onzichtbaar.

 

Rust door minimalisme

Rust en esthetiek staan centraal in het interieur van B&B Culinair. De deuren moesten daarom volledig geïntegreerd worden in de wand. De klassieke opvallende badgesystemen met grote kaartlezer zijn vervangen door een elegante knop-kruk. Het systeem werd zo ontwikkeld dat er een onzichtbare elektrische vergrendeling mogelijk is.

 

Ergonomie

Het deursysteem is onbeperkt in hoogte en breedte. Akoestische dichtingen en een valdorpel in het deurblad moeten discretie garanderen. Voor publieke toepassingen combineert Xinnix akoestiek met een uitgekiende ergonomie, in de vorm van de RF180-kruk. Deze kruk, een elleboogdruk, volgt de vorm van de hand waardoor ze gemakkelijk en licht te hanteren is. Het ingebouwde veersysteem houdt de kruk horizontaal en belast het slot niet. De RF180 wordt geproduceerd in AISI 316L, een roestvast staal met een kwaliteit op het niveau van voedingskwaliteit. De kruk werd erkend op het hoogste niveau van design. In 2013 won het beslag de reddot design award.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage