Akoestische oplossingen van Triplaco in Botanic Sanctuary (Antwerpen)

Hotel Botanic, het eerste vijfsterren superior hotel in Antwerpen (en één van de vijf in België) bevindt zich aan de Kruidtuin naast het Mechelseplein. Iret Development bouwde het complex, naar een ontwerp van AIDarchitecten, tot een complex met 108 kamers, vier gastronomische restaurants, een spa en een fitness. In het Antwerpse Hotel paste Triplaco akoestische oplossingen toe om de nagalm in de wellness en de gym te corrigeren.

Oase in de stad

Na uitgebreide historische vooronderzoeken zorgde AIDarchitecten samen met de opdrachtgevers ervoor dat de bouwhistorische elementen perfect geïntegreerd konden worden en aangevuld met sobere elementen die voldoen aan de standaarden van een complex hospitality aanbod. Het eindresultaat is een unieke oase midden rond de botanische tuin in stad Antwerpen waar de lokale bewoner en de kosmopolitische bezoeker kunnen ontsnappen aan de stedelijke drukte.

Akoestisch comfort voor de spa

Voor het akoestisch klimaat in het nieuwe Spa (serre-)gebouw koos de aannemer voor gegroefde wandbekleding Gs w. Dit nieuwe akoestische product van Triplaco beantwoordt aan alle eigenschappen van hun hoogwaardig decoratieve akoestische panelen. Dankzij een zwarte hydrofobe zwarte akoe PET kern en een watervaste PUR verlijming van toplaag is dit product geschikt voor toepassing in de wellnessruimte.

Voor de toplaag kozen ze voor hoogwaardig fineer Eik Alegro uit Querkus gamma van Partner Decospan (Woodcoustics) gekozen. Groeven van 2.8mm breed/4mm diep , patroon 16mm hoh zorgen voor een sobere esthetiek. Door montage op lattenwerk gevuld met 50mm rotswol wordt een wand absorptie van alpha w 0.95 bereikt. Een quasi perfecte (klasse A absorptie) nagalmcorrectie voor deze muur in een wellness-serre draagt bij tot het comfort van de bezoekers.

Rust en discretie in de gym

Ook in de fitnesszaal en kleedkamers kunnen de gasten in alle rust en discretie komen trainen dankzij een akoestisch houten verlaagd plafond, voorzien van gegroefde type Db T&G planchetten. De samenstelling van deze planken bestaat uit een hoogwaardige kern van zwarte vochtwerende MDF met top- en tegenlaag Eik fineer van Decospan.

Bron: Triplaco
Deel dit artikel:
Contacteer Print Acoustics By Triplaco
Onze partners