Allround ventilatie-unit: hoog thermisch rendement gekoppeld aan constant volume

Ventilair stelt de Vent-Axia Econiq voor. Deze familie van drie nieuwe ventilatie-units met warmteterugwinning staat garant voor 100 procent verse lucht in jouw woning en een hoog thermisch rendement.

Met de Vent-Axia Econiq introduceert Ventilair zijn vierde generatie D-ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Vent-Axia Econiq biedt oplossingen van 300 tot 600 m³/h. “Met onze bestaande systemen was het debiet beperkt tot 400 m³/h, wat overeenkomt met een woning met 3 slaapkamers. Deze uitbreiding laat ons toe om ook voor grotere woningen oplossingen te voorzien”, aldus Steven Braekeveldt, Product Manager bij Ventilair Group.

De ultrastille ventilatiesystemen presteren sterk op gebied van EPB. “De energetische woningen worden steeds strenger. Daar spelen we met de introductie van Vent-Axia Econiq rechtstreeks op in”, vervolgt Braekeveldt. “Er worden steeds hogere prestaties gevraagd om het comfortniveau te verhogen. Ook de akoestische prestaties worden alsmaar belangrijker. Met de introductie van Uniflexplus+ 69 zette Ventilair op dit vlak al een eerste belangrijke stap, Vent-Axia Econiq is het logische vervolg. De ventilator gaat gepaard met een bijzonder laag geluidsniveau in toevoer. De grootte van de units, de akoestische en energetische prestaties zijn nauw aan elkaar verbonden en waren het voorwerp van uitgebreid onderzoek.”

zomerbypass

“De Vent-Axia Econiq is een allrounder”, gaat Braekeveldt verder. “De unit koppelt een hoog thermisch rendement aan een constant volume – de ventilator zal altijd het luchtvolume behalen op basis van het ingestelde debiet, ongeacht variabele tegendrukken. Ook de volledige zomerbypass – die toelaat om de unit ook in het tussenseizoen efficiënt in te zetten – het lage vermogen en de mogelijkheid tot vraagsturing zijn belangrijke troeven.”

Een belangrijke vernieuwing van Vent-Axia Econiq is het vernieuwde controleplatform, oftewel het ‘hart van de unit’. Dit platform zorgt voor de bediening en allerlei functionaliteiten die met Vent-Axia Econiq gepaard gaan. “Uniek is de ingebouwde CO2-sensor. De installateur hoeft zelf niets te doen, alles zit in het toestel geïntegreerd. Bij het opstarten krijgt de gebruiker ogenblikkelijk het CO2-niveau te zien. Is de CO2-concentratie te hoog, zal de Vent-Axia Econiq automatisch optoeren. Bovendien kan de installateur zelf naar believen bedrade of draadloze sensoren toevoegen.”

all-in

Ventilair maakt het de installateur bijzonder gemakkelijk, want die kan gebruik maken van draadloze functionaliteiten – op basis van bluetooth, wifi of radiofrequenties – en hoeft geen diverse bijkomende modules aan te kopen. Alle functionaliteiten zitten geïntegreerd in een en hetzelfde toestel. “Het is een all-in toestel, toegankelijk voor iedere installateur: van de beginner tot de echte professional. Eenvoud staat centraal bij Vent-Axia Econiq”, aldus Braekeveldt. De mobiele applicatie, inclusief installatiewizard, gidst de installateur door middel van transparante stappen en checks doorheen de gehele installatie.

De Vent-Axia Econiq is beschikbaar vanaf begin 2023.

Deel dit artikel:
Onze partners