Avontuurlijk groen speelpark met polyvalent gebouw in Tessenderlo (Q-BUS architectenbureau)

Q-BUS Architectenbureau won de ontwerpwedstrijd voor de make-over van speeltuin ’t Kraanhof in Tessenderlo. Het wordt een groen en avontuurlijk speelpark met een gloednieuw polyvalent gebouw als toegangspoort vanuit de Neerstraat. 

’t Kraanhof is een groene long van 2 hectare in het centrum van Tessenderlo op 400 m van de markt. De traditionele speeltuin wordt nu omgevormd tot een wandel- en ravottenpark. Q-BUS Architectenbureau werkt hiervoor samen met landschapsarchitect Het Beeld van Morgen. Het park zal elementen bevatten met een natuurlijke uitstraling, die uitnodigen om er avontuurlijk te spelen, terwijl ouders en ouderen er kunnen wandelen en verpozen.

 

Speelse gevel

Een eyecatcher in dit groene gebied is het nieuwe polyvalente gebouw, ontworpen door Q-BUS Architectenbureau. De speelse gevel bestaat uit vezelcementpanelen in verschillende variaties van groen. Het gebouw is duurzaam en energiezuinig. Op het gelijkvloers met groot terras kunnen feestjes en babyborrels worden gegeven.

De verdieping is rechtstreeks bereikbaar via brede buitentrappen die aansluiting vinden met het park. Hier zijn enkele lokalen die voor meerdere doeleinden kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld als leslokalen voor de kleuteracademie of als polyvalente lokalen en vergaderlokalen voor verenigingen.

In het najaar van 2020 starten de bouwwerken.

Bron: Q-BUS Architectenbureau
Deel dit artikel:
Onze partners