BATIBOUW 2020: 2 dagen korter, maar wel 3 onafhankelijke professionele beurzen

BATIBOUW kondigt een aantal belangrijke wijzigingen aan voor de editie van 2020. De twee dagen die voordien uitsluitend op professionele bezoekers waren gericht, vallen weg en worden vervangen door drie onafhankelijke professionele beurzen. Ook zal BATIBOUW nog meer inzetten op de beleving van de bezoeker en op digitalisering en heeft het nieuwe openingsuren. BATIBOUW 2020 vindt plaats vanaf zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart.

FISA blijft vernieuwen en speelt actief in op de evoluerende wensen van zowel professionals als particulieren. Daarom zullen de professionele dagen worden vervangen door aparte vakbeurzen tijdens BATIBOUW 2020, die in Paleis 1 van Brussels Expo zullen worden georganiseerd. Het gaat om FINISHING, een vakbeurs voor de afwerking, op woensdag 4 maart, PROBUILD, een vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen, eveneens op woensdag 4 maart en INSTALLPRO, een vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, op vrijdag 6 maart.

Exposanten kunnen dus zowel aanwezig zijn tijdens de negen particuliere dagen van BATIBOUW als tijdens één of meerdere van de vakbeurzen.


Een beurs volledig op maat van de bezoeker

Voor deze nieuwe editie van BATIBOUW staat de bezoeker meer dan ooit centraal. In een speciale advieszone vooraan in Paleis 5 kunnen bezoekers een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector. In twee conferentiezones, in Paleis 5 en 12, geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.

Het beursplan werd zo aangepast dat sectoren die elkaar al aanvulden, nu nog slimmer bij elkaar worden geplaatst. Zo vormen ze eigen zones die bijzonder handig zijn voor de bezoeker. BATIBOUW 2020 zal onder meer bestaan uit een zone voor alles wat met bouw en renovatie te maken heeft, een zone voor buitenschrijnwerk en tools en een zone voor verwarming, koeling, ventilatie en (hernieuwbare) energie.


Nieuwe openingsuren

De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers BATIBOUW ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder in de file te staan. De beurs zal geopend zijn van 12 uur tot 20.30 uur tijdens de week en van 10 uur tot 18.30 uur in het weekend. Tijdens de week, behalve op 5 maart, de dag van de nocture, is Batibouw na 16 uur gratis te bezoeken. Daarvoor moet online wel een speciaal ticket worden besteld.

Deze editie werd nog verder vernieuwd. Ecologie en de zoektocht naar innovaties zijn belangrijke onderwerpen voor de bezoeker. Daarom tekende FISA, in samenwerking met Sanoma, een ecoparcours en een innovatieparcours uit, dat over de hele beurs te volgen is. Voor de exposanten is dit een uitgelezen mogelijkheid om hun nieuwigheden te presenteren en van extra visibiliteit te genieten.

FISA voorziet bovendien een workshopzone voor de bezoekers die op een steeds interactievere manier de beurs willen bezoeken. In de Do It Yourself-zone kunnen exposanten workshops, demonstraties of wedstrijden houden voor bezoekers die graag zelf de handen uit de mouwen steken.


Twee nieuwe zones

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe zoners op BATIBOUW 2020. In de Verhuiszone vinden bezoekers oplossingen en diensten voor een verhuis of voor opslag van goederen gedurende een bepaalde periode. De Inspiratiezone toont dan weer vier verschillende types woningen: een studio, een appartement met één kamer, een appartement met twee kamers en een unifamiliale woning. In deze woningen zijn telkens producten van de exposanten te zien. De realistische setting zorgt ervoor dat bezoekers zich beter kunnen inbeelden hoe deze producten in hun eigen woning zouden passen.


Digitalisering alomtegenwoordig

Digitalisering is alomtegenwoordig en heeft een invloed op alle sectoren. BATIBOUW speelt op alle niveaus in op digitalisatie. Zowel exposanten, professionele bezoekers als particulieren moeten zich online registreren voor de beurs. BATIBOUW is bovendien 365 dagen online te raadplegen onder de vorm van nieuwsbrieven, digitale magazines, blogposts en sociale media, wat zorgt voor heel wat interactie tussen bezoekers en exposanten. FISA stelt ook een app ter beschikking met de praktische info en een handig interactief plan van de beurs, zodat bezoekers eenvoudig de exposanten vinden die zij nodig hebben tijdens hun bezoek.

BATIBOUW 2020 steekt dus in een nieuw jasje, stelt de bezoeker meer dan ooit centraal én zet in op de tevredenheid van alle exposanten. BATIBOUW vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart, met een nocturne op donderdag 5 maart.


Praktische info

Zaterdag 28 februari tot en met zondag 08 maart 2020 

  • Weekends: 10 uur tot 18.30 uur
  • Week : 12 uur tot 20.30 uur, gratis toegang vanaf 16 uur (behalve op 5 maart)
  • Nocturne : donderdag 05 maart is BATIBOUW open tot 22 uur

Tickets kosten 15 euro aan de kassa (registratie verplicht ter plaatse) en 13,5 euro online. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen. Tijdens we week is BATIBOUW alle dagen gratis te bezoeken vanaf 16 uur, behalve op 5 maart, de dag van de nocture. Voor die Afterwork Actie moet online wel een speciaal ticket worden besteld.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners