BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

De omstandigheden lieten het nog niet toe in februari, maar nu zit BATIBOUW er écht aan te komen. De beurs schiet nu zaterdag 21 mei uit de startblokken en is tot en met 29 mei te bezoeken in de Paleizen van Brussels Expo. Naar goede gewoonte houdt BATIBOUW de vinger aan de pols en schuift het enkele inhoudelijke thema's naar voor die cruciaal zijn voor de toekomst van de sector, met name energie, water en flexwonen. Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional tijdens INSTALLPRO. 

Een langverwachte terugkeer 

Na de digitale beurs van vorig jaar en het uitstel in februari 2022, kijken zowel exposanten als bezoekers reikhalzend uit naar deze fysieke editie. Ook de organisatoren zijn verheugd om BATIBOUW te kunnen voorstellen.

"We staan te popelen om onze exposanten en bezoekers te verwelkomen op de fysieke editie van BATIBOUW 2022. Hun enthousiasme toont aan dat BATIBOUW nog steeds de placetobe is om zich te inspireren, om hun project te helpen realiseren en om de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken”, zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs.

 

Inspiratie centraal

Op BATIBOUW 2022 zullen nieuwe inspiratiezones worden gecreëerd, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er producten van exposanten in een realistische setting, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun huidige of toekomstige woning. Interior Design & Trends enFlex Living zijn slechts enkele van de nieuwe zones die men tijdens de beurs zal kunnen ontdekken. Bovendien zullen augmented reality en virtual reality toepassingen voor een extra dosis interactiviteit zorgen.

De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans geven om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook om hen meer inzicht te geven in verschillende opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning.  

 

INSTALLPRO

Tijdens BATIBOUW zal de beurs INSTALLPRO worden gehouden. INSTALLPRO vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei. Deze beurs richt zich op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit.

Professionals kunnen BATIBOUW gratis bezoeken tijdens de professionele dagen, mits voorafgaande registratie.

Op dinsdag 24 mei vindt ook de uitreiking plaats van de Belgian Building Awards. 

 

De thema’s van BATIBOUW 2022

Verstandig omspringen met energie

De energieprijzen bereikten aan het begin van dit jaar een recordhoogte, en deze tendens houdt voorlopig aan. Een lager energieverbruik wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig zijn er zijn tal van systemen en oplossingen beschikbaar die de energiefactuur kunnen verlagen.

Water, een kostbaar goed

Niet alleen energie wordt schaarser en duurder. Ook water moeten we als een kostbaar goed beschouwen. Zowel de consument als de bouwsector in haar geheel beseffen dat er extra op het verbruik moet worden gelet. Maar ook hier bestaan er oplossingen waarmee op korte en op lange termijn kan worden bespaard.

Flexwonen: een andere manier van leven

De lockdowns zijn intussen een verre herinnering, maar ze hebben een impact nagelaten bij veel kopers van onroerend goed. De vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en huizen met meer buitenruimte veroorzaakte mee een vastgoedhausse. Een post-Covid paradigmaverschuiving die veel makelaars kunnen beamen. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen. Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaats maken voor een kantoorruimte, en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van de frisse lucht te kunnen genieten.

Bron: FISA
Deel dit artikel:

Onze partners