BC architects cureert Brusselse Archiweek en lanceert projectoproep

BC architects is aangeduid als curator van de Brusselse archiweek. Die vindt dit jaar plaats van 15 tot 23 oktober. Het bureau zal een selectie maken van de architectuur die tijdens de archiweek 2022 aan het publiek zal worden getoond. Voor deze gelegenheid schrijft het bureau een oproep tot voorstellen uit rond het thema van de beschikbare hulpbronnen, de ontginning of de oogst van grondstoffen in het Brussels Gewest alsook de manier waarop deze in concrete voorbeelden in Brussel zijn aangewend.

archiweek, jaarlijks georganiseerd door Urban.brussels, heeft als doel het grote publiek te laten kennismaken met en te sensibiliseren voor kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur. De Archiweek zal plaatsvinden van 15 tot 23 oktober 2022 en BC is de curator van deze editie. Samen met Urban zal BC rondleidingen organiseren in hedendaagse/gerenoveerde woningen, opendeurdagen bij architectenbureaus, symposia, workshops, conferenties en tentoonstellingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Al deze events zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

BC architects koos voor het thema ‘Mijn Brussel’ en wil de focus leggen op architectuur die inspiratie haalt uit beschikbare bronnen. De extractie of oogst van plaatselijk beschikbare grondstoffen is daarbij de leidraad. Werd er vroeger ook materiaal hergebruikt? In welke projecten worden vandaag de dag materialen hergebruikt? Hoe kunnen we vernieuwende circulaire ketens in het leven roepen?

Dien jouw voorstel in

Bent je ontwerper of bent je op de hoogte van inspirerende en experimentele projecten die in dit thema passen en die het verdienen bij het publiek in de kijker te worden geplaatst? Ontdek het thema en de criteria op deze website, dien uiterlijk op 13 mei uw voorstellen in en draag op die manier bij aan de selectie van de bezoeken van de archiweek 2022!

 

Bron: Urban.Brussels

Deel dit artikel:

Onze partners