Belgische architecten op het internationale podium

We mogen dan een klein land zijn, op het internationale schouwtoneel staan de Belgische architecten meer dan hun mannetje. Getuige daarvan de rist awards die ook in 2015 een Belgisch onderkomen vonden. Wie ontving het afgelopen jaar waar welke lauwerkrans? Je komt het hier te weten. 

Vincent Van Duysen: ARC15 Architectuur Award

Verrassende winnaar van de ARC15 Architectuur Award was TR Residence in Knokke door Vincent van Duysen. De jury loofde de manier waarop woning, stal en schuur in het landschap zijn gesitueerd en vormgegeven. Juryvoorzitter Kees Kaan overhandigde de prijs tijdens het ARC15 Awards feest in het Nederlandse Dordrecht. (lees meer)

 

URA Architecten: nationale prijs BigMat International Architecture Awards

URA Architecten, geleid door Yves Malysse & Kiki Verbeeck, speelte voor het ontwerp van het KAU Gymnasium in Ukkel de nationale prijs in de wacht op de BigMat ’15 International Architecture Awards in Berlijn. De internationale jury (samengesteld uit Olivier Bastin, Manuel Aires Mateus, Henri Ciriani, Francesco Dal Co, Antionio Ortiz, en Martin Rajnis) koos hun project als het beste uit 60 Belgische inzendingen. (lees meer)

 

GRAUX & BAEYENS: European Copper in Architecture Award

Het project House VDV van GRAUX & BAEYENS architecten viel tweemaal in de prijzen tijdens de European Copper in Architecture Awards 2015. Het bureau mocht zich zowel Commended als Public Choice Winner noemen. (lees meer)

 

POLO Architects, Dehullu architecten, dmvaArchitecten: Iconic Award

Het VAC Gent (POLO Architects), het Auditorium AZ Groeninge (Dehullu Architecten) en de uitbreiding van het stadsmuseum Hof Van Busleyden (dmvaArchitecten) waren de Belgische laureaten in de categorie Architectuur van de Iconic Awards 2015, een initiatief van The German Design Council. (lees meer)

 

Bureau Bas: The Art of Structural Design Award

SCIA en Allplan, twee toonaangevende bedrijven in de wereld van bouwkundige en BIM-software voor de constructie van industrie, maakten in 2015 de winnaars van The Art of Structural Design-wedstrijd bekend. Het bureau BAS viel in de categorie Civiele Constructies in de prijzen met zijn wrakhoutbrug. (lees meer)

 

Studio Farris Architects, a2o, Lens°Ass: Architizer A+ Award

De winnaars van de Architizer A+ Awards 2015: daartoe behoren ook de Belgische bureaus Studio Farris Architects met het project Park Tower in Antwerpen en de bureaus a2o architecten en Lens° Ass Architecten die samen met J. Mayer H. Architects het Hasseltse gerechtsgebouw ontwierpen. (lees meer)

 

Govaert & Vanhoutte Architects: bronzen International Design Award

Net zoals in 2013 viel Govaert en Vanhoutte Architects opnieuw in de prijzen tijdens de International Design Awards. Ditmaal was het bedrijfsgebouw van Enjoy Concrete in Veurne goed voor een bronzen plak. Deze wedstrijd zet de meest visionaire ontwerpers ter wereld in de kijker. (lees meer)

 

JDS: Building of the Year Award

In 2015 waren er 14 winnaars die een Building of the Year Award mee naar huis mochten nemen. JDS ging met de zegeruiker aan de haal in de categorie Housing met het project The Iceberg. a2o architecten en BC Architects maakten ook deel uit van de shortlist, maar vielen helaas niet in de prijzen. (lees meer)

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage