Belgische onderneming BeSteel stelt nieuwe techniek staalskeletbouw voor

Het Aarschotse bedrijf BeSteel introduceert de productie van op maat gemaakte koudgewalste staalprofielen voor de bouwsector. Met de hoge isolatiewaarden en de snelle productie hoopt de onderneming interesse op te wekken bij aannemers.

Sterk materiaal op maat gemaakt

De frames van BeSteel kunnen zowel voor residentiële, commerciële, als industriële gebouwen gebruikt worden. Het behandelde Magnelisstaal is niet enkel sterk, maar ook volledig recyclebaar. BeSteel ontwerpt de nieuwe profielen ook op maat: het plan van de architect wordt in 3D gevisualiseerd, en op basis daarvan worden de stabiliteitsberekeningen en aansluittechnieken al vastgelegd. Dankzij de precisie van de visualisatie en het C-profiel van het skelet  kan een aannemer hoge akoestische en thermische isolatiewaarden behalen.

Klaar voor de werf

Alle gaten en uitsparingen worden gemaakt tijdens de vervaardiging van de profielen in Aarschot. De snelle levering en gemakkelijke montage zouden de nieuwe techniek van BeSteel aantrekkelijk moeten maken voor aannemers: het op maat gemaakte stalen skelet zou de montagetijd tot een minimum moeten herleiden.

In het kader van de Open Bedrijvendag op 4 oktober kan iedereen een kijkje gaan nemen bij BeSteel. Het bedrijf organiseert ook een extra informatiedag rond de nieuwe bouwtechniek voor aannemers en architecten: zij zijn welkom op 2 oktober.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage