Berker met vernieuwende schakelaars op Architect@Work

Berker, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige elektrotechnische producten, van tijdloos-klassieke schakelaardesigns tot intelligente systeemtechniek voor gebouwen, toont een aantal nieuwigheden op Architect@Work.

Berker, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige elektrotechnische producten, van tijdloos-klassieke schakelaardesigns tot intelligente systeemtechniek voor gebouwen, toont een aantal nieuwigheden op Architect@Work.

Berker Radio Touch en Berker Radio Touch IP

De Berker Radio Touch IP kan tot 8 radiozenders voorprogrammeren en ontvangt meer dan 4000 internet zenders. Hij is te monteren in elke inbouwdoos. Het instellen van de radio gebeurt via het esthetische aanraakscherm en er bestaat ook de mogelijkheid om op de Berker Radio Touch IP een iPod dockingstation en een tweede luidspreker op aan te sluiten. De Berker RadioTouch is te verkrijgen in alle afwerkingen van de Berker modellen.

Berker Q.1: zachte schakelaar

De nieuwe Berker Q.1 schakelaar valt op door zijn uniek oppervlaktedesign: het gebruikte materiaal is fluweelzacht. Met de Berker Q.1 zet Berker tevens een nieuwe standaard voor productkwaliteit. Om de fluweelzachte aanrakingssensatie van de Berker Q.1 te creëren, maakt Berker gebruik van een speciaal productieproces en een nieuwe, duurzame materiaalmix.

Het nieuwe schakelaar-assortiment werd door Berker ontwikkeld in samenwerking met 'brains4design', een team van ontwerpers uit München, dat erom bekend staat vormgeving met innovatie te koppelen. 'Brains4design' werkt vanuit een eigen onderzoekslaboratorium, 'futurelab', waar zij de laatste nieuwe materialen en technologische ontwikkelingen in nieuwe producten verwerken. Gekoppeld aan de know-how van Berker, kwam zo de Q.1 tot stand: een schakelaar met een plat profiel, vlakke schakelhoek, polar-wit oppervlak en zachte, afgeronde contouren. De Berker Q.1 ontving nog voor de officiële introductie de “red dot award 2009” in de categorie product design.


Fluweelzachte aanrakingssensatie door speciaal fabricageproces en een nieuwe, duurzame materiaalmix


De Berker Q.1 is een all-rounder: het Q.1 schakelaar-assortiment biedt een veelvoud aan functies en designelementen, waaronder frames die kunnen worden geëtiketteerd, wipschakelaars met nieuwe controlelampjes (die dwars overheen de schakelaar lopen), symbolen in opdruk en aparte stopcontacten. Met passende dichtingssets kunnen bewegingsmelders, stopcontacten en bedienings-elementen spatwaterbestendig worden gemaakt (IP 44). De schakelaar is zowel geschikt voor woningen en appartementen als voor openbare gebouwen en grote bouwprojecten.

Een nieuwe generatie van Q.1 drukknop-sensoren zijn ook beschikbaar voor KNX gebouw-automatisatie. Zo is het vanaf nu mogelijk om tot acht functies te integreren in een enkelvoudig kader. De Q.1 KNX drukknoppen zijn als monoblok ontworpen, d.w.z. met een vooraf geïntegreerde buskoppelaar, wat de installatie vereenvoudigt en een zoektocht naar de geschikte buskoppelaar uitspaart. Doordat met installeren van de drukknopsensor kan worden gewacht tot kort voor de ingebruikname, zijn beschadigingen of vervuiling, veroorzaakt door bouw of decoratie, zo goed als uitgesloten. Het Berker Q.1 assortiment bestaat uit meer dan 270 varianten. Verdere pluspunten van de Q.1 zijn de robuuste techniek en een krasvast oppervlak dat makkelijk reinigbaar is. \Het Berker Q.1 schakelaarsgamma is leverbaar in polar-wit kunststof.

USB-wandcontacdoos van Berker : Universele aansluiting

Minder en minder mobiele toestellen zullen voorzien worden van een gewone 230V stekker, maar gaan eerder over naar een USB aansluiting. Berker speelt hierop in met deze USB-wandcontactdoos van Berker, waarmee men toestellen zoals GSM’s kan opladen. De verbruikers hoeven dan niet meer via PC of Notebook opgeladen worden. De wandcontactdoos is gemakkelijk te integreren in een bestaande elektro-installatie en heeft een gering stand-by verbruik.De USB-wandcontactdoos is verkrijgbaar voor alle gamma’s van Berker. Ook voor het inbouwsyteem Berker Integro is deze wandcontactdoos verkrijgbaar.

Serie 1930 Porzellan Made by Rosenthal : Klassieke design in porselein

“Berker Serie 1930 Porzellan made by Rosenthal” staat voor een echte terugkeer naar de wortels van deze design-klassieker, geproduceerd in echt origineel Rosenthal porcelein.Deze klassieke draaischakelaar is de Bauhaus-schakelaar uit de jaren dertig, die Berker sinds 1999 in een kunststof uitvoering produceert. Tegenwoordig is deze ook in het origineel trouw gebleven Dessauer Bauhaus terug te vinden is.

Berker B.IQ Manufaktur

Met Berker B.IQ kunnen 4 functies van KNX in één tastsensor gecombineerd worden: temperatuurregeling, infodisplay, KNX schakelaar en tijdschakelklok.  Lichtscenario’s en overige toepassingen zijn eenvoudig en zonder software aan te passen aan de eigen wensen.


Berker B.IQ in zwart en in glas-aluminium


Ook de producten zelf kunnen op maat vervaardigd worden, met een keuze aan vormen, opdrukken, kleuren en materialen.


 

Deel dit artikel:
Onze partners