Bim Academy organiseert Open Bim event: Building the Future

Technologische innovaties helpen ons op alle vlakken vooruit om een efficiëntere workflow te organiseren binnen het bouwproces. Naast deze evolutie wil Bimplan meehelpen aan het promoten van een duurzame benadering van het hele bouwproces mét inbegrip van de producten waarmee gebouwd wordt.

Hierbij moeten de duurzaamheidseisen mét de uitdagingen van circulariteit en bijhorende innovaties belicht worden. Hoe gaan we in de toekomst het bouwproces benaderen om een zo gezond mogelijke leefomgeving te creëren om in te wonen en te werken? Hoe kunnen we de koppeling maken tussen BIM principes en circulair bouwen? Deze vragen wil Bimplan trachten te beantwoorden op het event.

Drie gespecialiseerde sprekers uit België en Nederland komen spreken over hun ervaringen met circulair bouwen en zullen naast de theorie ook praktijkvoorbeelden presenteren. Onder hen vinden we Martijn Peters van IBM Global Center of Competence for Circular Economy, Marijn Emanuel van Madaster en Ar. Tomas Ooms - Studio tuin en wereld i.o.v. Conix-RDBM Architects. 

Daarnaast komen zowel Nanopixel3d als Xella het luik Circulair bouwen aanvullen met grensverleggende visualisatietechnieken. Nanopixel3D presenteert Showreal: de nieuwste interactieve applicatie die projectontwikkelaars helpt bij de visualisatie en verkoop van wooneenheden. Showreal zorgt voor de integratie van het BIM model en levert als output animaties, foto’s filmpjes én 360° overzicht. Xella presenteert de mogelijkheden van MR (Mixed Reality) op de bouwwerf: Hoe kan digitalisering op de bouwwerf bijdragen om sneller en efficiënt te bouwen tegen een lagere prijs?

Eveneens wil Bimplan de Open BIM Academy in the picture zetten. Een commercieel opleidingscentrum waar alle bouwprofessionals kennis kunnen verzamelen over het praktijkgericht werken met BIM. Met het “Open” karakter wordt hier letterlijk bedoeld “open” voor alle bouwprofessionals en alle BIM software partners.

Om de praktijkgerichtheid van Open BIM Academy te onderstrepen kunnen werknemers en bedrijven elkaar tijdens het event doorlopend ontmoeten in een aparte ruimte op een BIM jobdate. Toonaangevende aannemers,architecten én onze partners gaan hier op zoek naar het nieuwe BIM-potentieel. De bekende opleidingsinstituten, universiteiten en hogescholen tillen de jobdate mee naar het BIM-niveau! Bovendien nodigen we alle studenten en BIM professionals uit om hun realisaties en inzichten te komen voorstellen. De beste realisaties worden door de deelnemers van het event en een vakjury beoordeeld. De verkozen winnaars ontvangen tijdens het event de BIM-erkenning van het voltallige publiek ondersteund met bijhorende prijzen.

Als aflsluiter nodigen Bimplan en Open BIM Academy alle deelnemers uit voor een hapje en een drankje tijdens een netwerkmoment.

Meer info vind je hier

Bron: Bimplan
Deel dit artikel:

Onze partners