Bluekit ventilatieregelsysteem voor technische schachten is flexibele oplossing

Sinds de verschijning in het Staatsblad midden januari zijn de normen inzake de luchtdichtheid van gebouwen gewijzigd. BlueKit, het ventilatieregelsysteem voor technische schachten, is de ideale oplossing om aan die nieuwe vereisten te voldoen, met een zuinige, flexibele oplossing  voor gebouwen.

Het BlueKit-systeem is de oplossing om de luchtdichtheid, ventilatie en brandveiligheid van technische kokers tegelijk te verzekeren. Het is bijzonder voordelig voor grote technische kokers (> 1 m²) die zich in het verwarmde deel van het gebouw bevinden. Dankzij de BlueKit TS-AIO, één van de mogelijke systemen, vermijdt u de aanzienlijke investering van een compartimentering per verdieping van de technische koker en behoudt u een grotere flexibiliteit.

 

Conformiteit

De BlueKit TS-AIO bestaat uit een conforme, luchtdichte klep met een veerretour-motor (conform EN 12101-2), zelfstandige rookdetectie (conform EN 54 en Bosec-standaard), een manuele bediening met weergave van de status van het systeem en een centrale eenheid (CPU), die op het GBS de BMC (brandmeldecentrale) wordt aangesloten indien aanwezig. De centrale eenheid is CE-gecertificeerd, en de drukknop voldoet aan de VDS-norm.

Bovendien herbergt de eenheid een thermostaat als temperatuurscontrole in de koker. Dat is een preventieve maatregel tegen een excessieve verwarming van elektrische componenten.

 

Toenemend succes

BK-Factory is ondertussen al bijna 10 jaar aanwezig op de Belgische markt. De producten van het bedrijf dragen bij tot een betere afdichting van nieuwe en bestaande gebouwen. BK helpt dankzij BlueKit om energie te besparen en luchtdichtheidstests succesvol te doorstaan. “We verkopen deze oplossing nu iets meer dan een jaar voor nieuwbouw, met toenemend succes”, sluit Céline Sorio, marketing- en communicatieverantwoordelijke voor BlueKit, af.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage