Boek en tentoonstelling van landschapsarchitect Chris Vermander

Na geruime tijd gewerkt te hebben als landschapsarchitect brengt Chris Vermander, stichter van het buro voor vrije ruimte, een inspirerend boek uit. Zijn doel? Een aanzet geven tot een denkwijze waarbij het gevoel voor schoonheid in, met en door de natuur vooropstaat. Hiervoor kijkt hij door de lens van zijn eigen oeuvre naar de geschiedenis én de toekomst van ons doen en laten in de buitenruimte. Naar aanleiding van het boek is er ook een spraakmakende tentoonstelling te zien op de HOGENT. 

Studies, projecten en leeropdrachten in binnen- en buitenland vormen de basis van een eerste boekdeel dat een gedachtegang en begrippen nader toelicht en waarin zienswijzen van vele gastauteurs aan bod komen.

Een uitgebreide en zeer uiteenlopende selectie van projecten, als studie en/of als realisatie in binnen- en buitenland, wordt tegen het licht gehouden in een tweede boekdeel, waarin uitvoering vooropstaat.

Beide boekdelen, gebundeld in een luxueuze kaft, werpen samen een unieke blik op tuin- en landschapsarchitectuur waarbij de verwondering en het inzicht over de (buiten)ruimte in al haar facetten, in tijd en beweging, zich steeds vernieuwen en ontwikkelen. Je kan het boek bestellen via de uitgever
 

Tentoonstelling

Naar aanleiding van het boek is er ook een tentoonstelling van Chris Vermander. De tentoonstelling kan gratis worden bezocht vanaf 18 maart 2022 tot en met 15 april 2022 op weekdagen van 9 tot 18u en zaterdag 26 maart van 14 tot 18u op de HOGENT site Geraard de Duivelstraat - De Wijnaert (Geraard de Duivelstraat 5, 9000 Gent).
 

"Ik zou tuinen, landschappen willen maken die én poëtisch én onopvallend zijn om hun gaafheid te bereiken … Waar het moeilijk onvoorspelbare en toch bij nader inzicht het voor de hand liggende, betekenis krijgt … Waar landschappen, door eenvoudig gemaakte lijnen van gebruik en belevenis, met sfeervolle lichtinval, in goede verhoudingen en met oog voor het detail, tot ongedwongen ruimtelijke kunst leiden …" Christian Vermander

 

Bron: OMGEVING

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage