Brick by Brick zet baksteenarchitectuur in de kijker (WIN een exemplaar!)

Baksteen, het is een bouwmateriaal dat architecten blijft verleiden en de esthetiek van de hedendaagse architectuur mee bepaalt. Reden genoeg voor uitgeverij gestalten om er een boek rond uit te brengen. Brick by Brick bevat een bloemlezing van de beste voorbeelden van moderne baksteentoepassingen, met een focus op woongebouwen en interieurs. Duik in een verzameling van moderne projecten van over de hele wereld en ontdek hoe traditionele vormen nieuw leven worden ingeblazen en hedendaags worden. Ook drie Belgische projecten haalden de selectie.

‘Baksteen is een van de oudste en meest duurzame bouwmaterialen in de wereld. Het is eenvoudig en toch veelzijdig, bescheiden en toch veerkrachtig, internationaal in gebruik en toch lokaal in uitzicht. Baksteen blijft de weg voorwaarts bouwen. De projecten in dit boek dagen de grenzen van baksteenarchitectuur uit en tonen hoe traditionele vormen nieuw leven ingeblazen worden’, klinkt het in de flaptekst.

In het boek passeren ook enkele Belgische projecten de revue, met name site Apostolinnen van dmvA, Huis DG van Lens°ass architecten en Huis gjG van BLAF architecten.


WIN WIN WIN!

Architectura mag twee exemplaren wegschenken van dit rijkelijk geïllustreerde boek. Hoe kan je winnen? Stuur als de bliksem het antwoord op de volgende vraag naar info@architectura.be: welk Noors architectenbureau heeft de woning ontworpen die op de cover prijkt? Tip: bekijk de foto hierboven. 

Deel dit artikel:

Onze partners