Brussels nul-energiekantoor is meest vernieuwende ecologische gebouw

Het eerste nulenergiekantoor in Brussel viel op de prestigieuze MIPIM-beurs in Cannes in de prijzen. Het kantoorgebouw van AXA Investments Managers werd bekroond tot meest innovatieve ecologische gebouw. Het concept kwam tot stand in bouwteam met Democo als algemeen aannemer.

Treurenberg is een ecologisch toonbeeld. Om het eerste nulenergiekantoor in onze hoofdstad te realiseren moest het bouwteam rond Assar architects, VK Engineering, aannemer Democo en AXA Investment Managers de meest geavanceerde technieken toepassen. De integratie van de hernieuwbare energie in het passiefkantoor gebeurde op een architecturaal doordachte manier. Zo werden  de gevels en een deel van het dak bekleed met hoogperformante zonnepanelen. Bovendien scoort het gebouw een Excellent-certificatie van BREEAM.

 

Oude stadsmuur

In het 10.000 m² grote gebouw werd een 13de eeuwse stadsmuur verwerkt. De negen verdiepingen zijn rond een atrium gebouwd. De drie topverdiepingen geven uit op één van de grootste Brusselse dakterrassen. Democo klaarde de sloop en nieuwbouwklus op amper twee jaar tijd. De bouwwerken gebeurden in uitdagende omstandigheden in de drukke hoofdstad. 

Het team van Democo is uiterst fier op het resultaat en de erkenning met deze MIPIM Award. We bedanken ook graag onze partners in het bouwteam, want deze prijs is de vrucht van een gezamenlijke inspanning.

Deel dit artikel:
Onze partners