CDM Stravitec ontwerpt geluidsisolatie voor indrukwekkende dakzwembaden in Dubai

CDM Stravitec ontwerpt een isolatieoplossing die ongewenst trillingsgeluid, dat ontstaat in een zwembad, isoleert van de rest van het gebouw. En dat in een indrukwekkend project in Dubai met twee grote dakzwembaden en een Sky Bridge.  

Hoogstwaarschijnlijk rust het zwembad waar u deze zomervakantie een frisse duik in neemt op trillingsdempende isolatoren die voorkomen dat vibraties die in het water worden opgewekt, zich doorheen de gebouwstructuur voortzetten, met ongewenst lawaai als gevolg. Zwembadactiviteiten zoals spelende kinderen, mensen die een duik nemen… genereren sterke trillingen die, wanneer ze niet aangepakt worden, voor geluidsoverlast zorgen in de nabijgelegen ruimtes.

 

isolatieoplossing van CDM Stravitec

 

CDM Stravitec ontwierp verschillende elastische isolatieoplossingen voor de volledige ontkoppeling van het zwembad. Deze bedekken zowel de bodem als de wanden van het zwembad. Hierdoor wordt het zwembad geïsoleerd van de rest van het gebouw en kunnen zowel diegene in als uit het zwembad een aangename vakantie beleven.

 

Indrukwekkend project

 

Een voorbeeld van waar deze isolatie werd toegepast is het indrukwekkende The Addres Residence Sky View twin-towers in Dubai. Deze twee luxueuze wolkenkrabbers werden ontworpen door de architecten van Burj Khalifa en betreft 166 hotelkamers en 531 appartementen, verbonden door een Sky Bridge van drie verdiepingen.

Het project bestaat uit twee grote dakzwembaden en een Sky Bridge die tussen de twee gebouwen overspant en een panoramisch uitzicht biedt op Dubai. De bezorgdheid van de akoestisch adviseur was het mogelijke contactgeluid als gevolg van activiteiten in en rond de zwembaden, wat geluidsoverlast zou kunnen veroorzaken in de appartementen en de hotelkamers.

Akoestische oplossing

In samenwerking met de akoestisch adviseur ontwierp CDM Stravitec een oplossing die ongewenst structuurgeluid isoleert van de woonkamers door middel van een Stravifloor Mat-oplossing op basis van een continue veerkrachtige ondersteuning om een eigenfrequentie van 15 Hz te bereiken. Extra aandacht werd besteed aan het overloopzwembad. Om de transmissie van ongewenst geluid door de acrylwand van de Sky Pool te vermijden, werden discrete veerkrachtige pads geïnstalleerd.

Bron: CDM Stravitec

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage