Chirec, Rode Kruis Zuienkerke, Cosmopolitan en Tivoli genomineerd voor MIPIM-award

Maar liefst vier Belgische projecten zijn genomineerd voor een MIPIM-award, de prestigieuze vastgoedprijzen van de vastgoedbeurs in Cannes. Op 12 maart zullen we weten of we dit jaar nog eens een Belgische MIPIM-winnaar zullen hebben.

Uit 228 inzendingen internationale werden 45 projecten genomineerd. Vier daarvan zijn dus van Belgische bodem. Zonder meer al een mooie erkenning voor de architectuur in ons land.

In de categorie zorgsector werd het CHIREC Delta Ziekenhuis in Brussel van Assar Architects genomineerd. Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke van POLO Architects in samenwerking met LAND landschapsarchitecten, Boydens Engineering en Planet Engineering sleepte een nominatie in de wacht binnen de categorie best Hotel en Tourism resort.

The Cosmopolitan in Brussel van Bogdan & van Broeck in samenwerking met Besix Real Estate en Vanhout is in de running voor beste renovatie.

Ten slotte is er nog het Tivoli-project in Brussel. Het project van citydev.brussels viel al meermaals in de prijzen en kan misschien dus ook een MIPIM-award als beste residentieel project achter zijn naam gaan schrijven. Aan dit innovatieve project hebben tal van bedrijven samengewerkt: BAM Contractors, Pargesy, kairos, M&M Sittly, BEAI, architectenass, CERAU, Atelier 55, Atlante, YY Architecture, Eole en vele anderen.

Deel dit artikel:

Onze partners