Code Handle®: een praktische en elegante oplossing om dokterspraktijken veilig te kunnen afsluiten zonder het ongemak van een sleutel

In een dokterspraktijk is het van groot belang dat patiënten zich op hun gemak voelen. Code Handle® – de deurkruk met automatische vergrendeling van ASSA ABLOY Opening Solutions - bracht daarvoor de ideale oplossing in de dermatologiepraktijk van dokter Nele Cattaert. ‘Dankzij Code Handle® kunnen we onze patiënten geruststellen dat er niemand kan binnenkomen tijdens het onderzoek. Voor ons artsen is het deurslot ook een praktische en elegante oplossing om het kabinet veilig te kunnen afsluiten zonder het ongemak van een sleutel’, vertelt de dermatologe.

Dokter Nele Cattaert werkt als dermatoloog in een groepspraktijk in Nijlen. In 2020 trok ze samen met haar collega’s in de gerenoveerde praktijk, waar meerdere kabinetten zijn ingericht om efficiënt te kunnen werken. Toch stelde zich al meteen een probleem: een van de kabinetten is namelijk vlakbij de inkomhal en de ontvangstbalie gelegen, waar alle patiënten passeren. ‘We vreesden dat onze patiënten, die zich tijdens een onderzoek vaak dienen te ontkleden, zich niet op hun gemak zouden voelen uit vrees dat er iemand de ruimte kan binnenkomen. Het was de aannemer die Code Handle® van ASSA ABLOY Opening Solutions voorstelde, een systeem dat we nog niet kenden maar dat de ideale oplossing bleek te zijn. Wanneer we onze patiënten nu ongemakkelijk naar de deur zien kijken, kunnen we hen geruststellen dat ze veilig afgesloten is. Bij die boodschap zien we hen meteen ontspannen, wat erg belangrijk is voor ons als arts.’

 


Handig en elegant deurslot

Code Handle® is een deurkruk van ASSA ABLOY Opening Solutions met een digitale PIN-functie, die discreet is ingewerkt in de chromen kruk. Met de automatische vergrendeling blijft de ruimte vergrendeld zonder dat de gebruiker bij het verlaten de code opnieuw moet invoeren.
Het is een gemakkelijk, handig slot om te monteren, perfect voor de meeste binnendeuren dat toelaat om bepaalde vertrekken gescheiden te houden van openbare ruimten. Het is dan ook een ideale oplossing voor onder meer dokterspraktijken, apotheken of gedeelde kantoorfaciliteiten.

Code Handle® leent zich ook voor installatie achteraf: hij werkt op batterijen, dus er is geen bedrading nodig. Daar komt nog bij dat de moderne handgreep ook esthetisch aantrekkelijk is. 

 

 

‘Een absolute meerwaarde’

‘Code Handle® biedt zonder twijfel meerwaarde voor onze praktijk, want zonder dit handige slot hadden we simpelweg geen kabinet ingericht op deze prominente plek. Een bijkomend voordeel is de lange levensduur van de batterij. We zijn intussen al meer dan twee jaar aan de slag in onze gerenoveerde prakrijk en hebben de batterij nog nooit moeten vervangen’, vertelt Nele Cattaert.


‘Ik kan Code Handle® absoluut aanbevelen aan collega-artsen, want het probleem dat zich bij ons stelde, doet zich ook bij andere praktijken voor. Code Handle® biedt bovendien niet alleen voor de patiëntenzorg een meerwaarde. Het komt ook de veiligheid ten goede. Met een PIN-code hebben alle medewerkers eenvoudig toegang tot het kabinet, zonder dat we daarvoor telkens een sleutel hoeven uit te wisselen.’

Niet alleen de praktische kant trok dokter Cattaert over de streep. De moderne handgreep is ook esthetisch aantrekkelijk. ‘Code Handle® is een mooie en compacte oplossing voor een toch wel groot probleem dat zich in heel wat dokterspraktijken stelt’, besluit Nele Cattaert.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage