Combinatie van akoestische en luchtdichtheidsmetingen leidt tot gunstige resultaten

Metifix biedt niet enkel luchtdichtheidsmetingen aan, maar tevens akoestische metingen van gebouwen. Het gaat dan om metingen inzake de geluidsisolatie tussen twee ruimtes (geluidsisolatie van deuren en muren), de contactgeluidsisolatie tussen twee ruimtes (de geluidsisolatie van de vloeren), gevelgeluidsisolatie, nagalmtijd in ruimtes en installatielawaai. Al deze metingen behoren tot het kader van de kwaliteitscontrole van de akoestische isolatie zoals steeds vaker in bestekken voorgeschreven.

Dergelijke metingen dienen in gebouwen vaak op hetzelfde ogenblik te worden uitgevoerd als luchtdichtheidsmetingen. Metifix kan dus beide metingen combineren, wat kostenbesparend is.

Nog een voordeel van de combinatie van luchtdichtheidsmeting en akoestische meting: bepaalde luchtlekken zorgen voor geluidslekken, en vice versa, waardoor men bepaalde problemen reeds kan oplossen vooraleer de andere meting uit te voeren. Dit kan leiden tot gunstigere resultaten.

 

Advies

Metifix beperkt zich niet enkel tot het meten, maar geeft indien nodig ook advies en zorgt voor een deskundige interpretatie van de meetresultaten. Om zulke metingen vlot te kunnen interpreteren hebben de specialisten van de firma een opleiding gevolgd bij Prof Dr Schmitz in Duitsland, één van de voortrekkers in Europa in dit specifieke vakgebied.

Metingen worden uitgevoerd conform de NBN S01-400-1 en we maken hierbij gebruik van gecertificeerde en gekalibreerde apparatuur.

Bron: Metifix
Deel dit artikel:
Onze partners